Buitenland

Suriname houdt twee Nederlandse terreurverdachten aan

25-07-2017 18:54

De twee terreurverdachten die in Suriname zijn opgepakt zijn Nederlandse mannen van Surinaamse komaf. Dat zei advocaat Raoul Lobo tegen het ANP. Hij is maandag door de ouders van de twee mannen benaderd om ze juridische bijstand te verlenen.

De advocaat kan nog niet meer vertellen over de verdachten of over de omstandigheden omdat hij nog niet bij hen is geweest. Ze zijn ondergebracht op een geheime plek. Lobo verwacht ze wel op korte termijn te kunnen spreken. “Er wordt nu heel geheimzinnig gedaan, maar ze zullen toch contact mogen maken”, zegt de advocaat.

Lobo is een Nederlandse advocaat die al geruime tijd actief is in Suriname. Begin dit jaar verdedigde Lobo de leden van de rapgroep Strictly Family Business (SFB) die in Suriname vastzaten voor seks met een minderjarig meisje.

Het departement reageerde met die mededeling op berichtgeving van de lokale krant De West. Die meldde dat de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo beoogd doelwit zou zijn van ISIS-terroristen. Ook schreef de krant dat de Amerikaanse diensten de Surinaamse autoriteiten hadden ingelicht en naar Suriname waren afgereisd.

Lees ook

De West – ISIS-dreiging nu ook in Suriname – Aanslag op VS-ambassadeur verijdeld

ANP