Binnenland

Nieuw dieptepunt: Forum voor Democratie gaat antivaxx

04-08-2020 09:42

Thierry Baudet (Screenshot FvD Journaal)

Forum voor Democratie zaait angst en twijfel over vaccinaties. Of, zoals oppercomplotter Thierry Baudet het ongetwijfeld zelf zou zeggen, “ik stel alleen maar vragen”. Neem de volgende passage in een opruiend onzinstuk dat naar antivaxx walmt zoals Connie Palmen naar alcohol.

“Waarom dan toch die angstzaaierij? Moeten Nederlanders bang gehouden worden, zodat ze zich straks willen laten vaccineren? Hoe zit het met de belangenverstrengeling rondom de aanstelling van AstraZeneca als leverancier van ‘onze’ vaccins? Waarom worden artsen die wijzen op een succesvol medicijn voor de behandeling van corona, waardoor een vaccin wellicht niet nodig is, schaamteloos gecensureerd?”

Wat staat hier eigenlijk voor bullshit? De suggestie dat Nederlanders “bang gehouden moeten worden, zodat ze zich straks laten vaccineren” is van de orde ‘wake up, sheeple‘, linea recta afkomstig uit de domste en agressiefste hoeken van social media. Precies zoals Baudet het graag ziet: wie het niet met mij eens is, is een landverrader of niet nog wakker.

Bovendien is het passivum hier bedoeld om een complot te suggereren, een boven de Nederlander staande macht die belang heeft bij het aanjagen van angst. Een ziek hersenspinsel. Wat overigens ook geldt voor de eeuwige trope ””gecensureerd!1!!!!””. Ja joh, zo gecensureerd dat die kwakzalver met zijn ‘medicijn tegen corona’ in het FVD-journaal terechtkwam? Het is allemaal van een ongelooflijk jankerig en laag niveau. Maar goed, kritiek op FVD is ook een CoMpLoT vAn LiNkS.

Misschien wat lessen bij het grote voorbeeld Trump nemen, die weet echt alles van statistiek en corona.