ThePostOnline

Serie: De kleine lijsttrekkers – Nrots op Tederland (slot)

08-06-2010 14:54

Deel 8, tevens het laatste deel, van onze exclusieve serie interviews met de lijsttrekkers van de kleine(re), nieuwe partijen: Vita Rerdonk van Nrots op Tederland.

Geef maar toe: u bent kansloos…

Kansloos? Kansrijk! het water staat Nederland aan de lippen! Hele buurten zien zwart! Er staan files! En wij zijn de enigen die dit tij nog kunnen keren. Dat weet Nederland natuurlijk ook wel gekkie, burgers willen helegaar niet dat het sinterklaasfeest verdwijnt. Burgers willen koers houden.

Waarom een eigen partij?

Omdat ik ergens voor sta. Voor mensen die op straat worden mishandeld. Voor rode kruis medewerkers. Voor Willibrord Frequin. En daar ben ik trots op. Ik ga graag recht door zee, desnoods met mijn eigen partij. En ik hou nou eenmaal koers.

Wel of geen hypotheekrenteaftrek?

De hypotheekrenteaftrek hoeft niet eens ter discussie te staan. Wij zeggen: iedereen een vlaktaks van 25 procent, einde aan de files en de crisis verdwijnt voor je het doorhebt. Piece of cake.

Naast welk Tweede Kamerlid van een andere partij wilt u het liefst zetelen?

Ayaan Hirsi Ali. Oh zit die niet meer in de Kamer? Jammer. Doe dan maar Fredje Teeven. Een man van ijzer met stalen balen, een gepantserde visie en tevens ruwe bolster. Echt iemand die koers houdt. Daar houden wij dus van, koers. Hou koers, zeggen wij dan ook vaak tegen elkaar in de wandelgangen. ‘Hee Vita, alles kits?’ en dan zeg ik dus: ‘Hou koers!’. Ja, ik ben mij er eentje hoor.

Bent u vegetariër?

Om den dooie drommel niet zeg! Geef mij maar een lekkere doorregen sukadelap of een flinke karbonade. Met piepers en bloemkool. Gezonde Hollandsche pot, om trots op te zijn.

Wat komt er bij u op als wij ‘Marokkaanse jongeren’ zeggen?

Willibrord Frequin. Wij waren laatst in Ben Dosch op campagne en toen heeft Willibrord een paar van die uitgeprocedeerde asielzoekers uit Marokko betaalt om ‘kankerhoer’ te zeggen en met eieren te gooien. Werkt altijd. Ik heb trouwens veel Marokkaanse vrienden. Lay van der Kinden, mijn oude spindoctor, is ook een Marokkaan maar dan in een Lay van der Kinden-pak.

Ziet u ook het premierschap al zitten?

In principe ben ik al premier. We staan in de peilingen niet al te hoog maar ik heb vertrouwen in dit trotse maar weerbarstige volk. Dit land snapt dat we koers moeten houden. Hou koers! roept de kiezer in wezen. En er kan er maar eentje koers houden he. Het is koers houden of het water tot aan je lippen laten staan, iedereen beseft dat nu. Na 9 juni zult u zien dat wij met zeker 149 zetels in de Kamer zitten. Om koers te houden. En dan ben ik premier, een functie die me op het lijf is geschreven.

Zou u in een naaktblad gaan staan als dat zetels oplevert?

Zeker! Maar mijn boezemvriendin Winny de Jong overtref ik nooit. Die stond destijds zo prachtig in de Panorama om zieltjes te winnen, daar kom ik niet meer overheen. Maar ik zou best in de Anybody willen staan. Samen met Fredje Teeven bijvoorbeeld. Of Sharon Dijksma. Ook een boezemvriendin.

Wat stemden uw ouders?

Die stemden niet, dat waren ongeletterde katoenplukkers.

Wat stemde u vroeger?

ARP, CPN, SP, De Groenen, Revolutionair Kabouterfront, Partij van de Toekomst, Mokum Mobiel, PSP, Soosjaalisties Aktiefront en VVD.

Bent u lid geweest van een partij?

Nee. Echt niet. Zweer ik. Hand in het vuur. Hoezo, wat nou ‘wel’? Oh u heeft een ledenkaart met mijn naam er op? Dat kan ik me ineens totaal niet herinneren zeg. Ja nu u het zegt. Nou, zo zie je maar, weer wat geleerd. Wat koers houden al niet kan betekenen he? Hou koers!

Wat is uw hoogst genoten opleiding?

Ik heb diploma’s in de beveilgingsbranche, een HBO-opleiding gevangenisdirecteur en een badmeestersdiploma. Die heb ik moeten halen voor ons campagnefilmpje.

Wanneer gaat u voor uw gezin kiezen?

Het land gaat natuurlijk voor mijn gezin. Desnoods zet ik mijn gezin uit. Ik kan zestien miljoen kiezers niet in de kou laten staan alleen omdat mijn Rudolf zelf geen piepers kan koken.

Als u het niet wordt, wie moet dan premier worden?

Fredje Teeven natuurlijk. Een man van ijzer met stalen balen, een gepantserde visie en tevens ruwe bolster. Echt iemand die koers houdt.

Heeft u uw lijstkandidaten wel zorgvuldig genoeg gecheckt?

Ja. Ohnee. Toch niet. Nouja niet helemaal. Grotendeels wel, een beetje niet. Soms. Dacht ik. Geloof ik. Hoop ik. De kandidaten zijn gecheckt via onze wikipagina, dus dat is heel democratisch.

Googlelt u uzelf?

Ja, elke ochtend als ik wakker word typ ik “TANTE VITA IS DE GROOTSTE” in Google. Tot op heden krijg ik 12.000 hits met “Vita Moolenaar”. Gek is dat. Ach, als ik eenmaal premier ben zal dat veranderen.

Ga maar los: ‘Nederland moet op ons stemmen want…’

het water staat ons aan de lippen. Respect en fatsoen moeten weer terug op straat, er moeten gewoon weer handen worden geschud maar niet lullen gewoon poetsen. Stem op ons en de files verdwijnen als sneeuw voor de zon zonder afbreuk te doen aan sint nicolaas. DE KERN VAN DE ZAAK in Nederland is vastgelopen, DIE KERN MOET DUS los worden gemaakt. Ook dat gaan wij doen. Tot slot: eigendommen moeten worden beschermd!!! DAAR HEEFT DE buRgEr Hard voor gewerkt, die eigendommen!!!! Dus ja. Dusssss….