TV: downloaden en kijken

11-01-2011 19:01

Hotel De Toekomst, 20:30 uur, RTL 4 – Soort van Het Blok maar dan met onrendabelen. Uitkeringstrekkers krijgen in Hotel De Toekomst in Rheden een hotelschoolopleiding en de kans weer mee te draaien in de maatschappij: op tijd je nest uit, iets doen voor de kost, Vara-lidmaatschap opzeggen, dat soort dingen. Op zich een gegeven voor een ontzettend Joop-programma maar mét Martijn Krabbé en die kan dit soort dingen als een van de weinige presentatoren in commercieel televisieland dan wel weer leuk. Vinden wij althans. Okee, hij heeft zijn achternaam niet mee, maar kan hij er wat aan doen?

K-9, 20:30 uur, RTL 7 – Klassieker. Politieagent moet van politiehond leren houden. K-9 in kwestie blijkt guitig en ontzettend Lassie te zijn. best aardig, mede dankzij James Belushi.

Clueless, 20:30 uur, Net 5 – Hilarische satire met Alicia Silverstone, ooit bekend als lekkere chick uit de clips van Aerosmith. Aanklacht tegen leeghoofdigheid in overvoerd rijk Amerika, tevens met al te Amerikaans tearjerk plot. Het feit dat de film bestaat uit overdadige vooral zuurstokroze en pastelkleurige decors en aankleding maakt het een cultklassieker.

Wit Licht, 22:00 uur, Ned 3 – Speelfilmdebuut van zanger Marco Borsato. Pathetisch Warchild-drama over kindsoldaten. Gehaat door recensenten, geliefd bij Borsato-fans, maar eenmaal voorzien van de Engelse titel Silent Army en opnieuw gemonteerd (sneller, spannender, Amerikaanser) werd het spontaan een internationale filmhuishit en werd zelfs ingezonden voor een Oscar-nominatie in de categorie Buitenlandse Inzending. Die inzending werd overigens geweigerd omdat nabewerkingen van een origineel niet geldig zijn als inzending.

Online: bejaardenseks
The Colbert Report en The Daily Show besteedden gisteren uiteraard aandacht aan de Gilbert shootings. Jon Stewart spreekt ontreddering uit en stipt aan dat gestoordheid niet uit de mens is te verdrijven. De ontreddering die Stewart uitspreekt wordt gecontrasteerd met een hilarisch item over bejaardenseks en een interview met Dennis Leary.

Zondag is in de VS het nieuwe seizoen Californication begonnen. De eerste twee afleveringen van dit vierde seizoen lekten al met kerst uit en zijn onder andere hier te bekijken. Hank Moody wordt gevraagd zelf het script te schrijven voor de verfilming van Fucking & Punching waar het allemaal mee begon. Rob Lowe speelt de kandidaat voor de rol van Moody als bad boy. Lowe is amusant maar niet grappig. Veelbelovender is Addison Timlim, die de actrice speelt die de rol van Mia op zich gaat nemen. Wij denken dat daar seks van komt. Wij hopen dat daar seks van komt. Wij eisen dat daar seks van komt.

Er is sinds zondag ook een verse Family Guy (S09E08) te vinden.