ThePostOnline

Je Gouden Gids en Telefoongids opzeggen doe je zo

23-10-2011 18:06

Ondanks dat u misschien toch een NEE/NEE of NEE/JA sticker van de milieufanatici heeft geplakt heeft u waarschijnlijk ook dit jaar weer een Telefoongids ontvangen. Tegenwoordig heet dat de Telefoongids/Gouden Gids en wij kunnen u vertellen: die samenvoeging is er niet omdat het sinds de Katja Schuurman campagne allemaal super top gaat met de Gouden Gids. Blijkt dat heel veel mensen eigenlijk helemaal geen zin hebben in elke jaar een nieuwe set monitor standaards (epische lijst opzegvragen hierrr). Gek eigenlijk!

Maar hoe komt het dat men nu toch die gidsjes blijft sturen? Nou dat zit zo, de gids is “valt niet onder ongeadresseerd reclamedrukwerk”. Wie dat vindt: nouja, dat is heel gemakkelijk de Telefoongids zelf. Dat is een beetje als Ad van den Berg die zegt dat ‘doktertje spelen’ niet onder misbruik valt. Dat de Gouden Gids per definitie bestaat uit een gealfabetiseerde lijst van reclame-uitingen, daar heeft men ineens niets mee te maken. En sommige bejaarden gebruiken nog heel graag de gids! Daarom krijgt u hem, ondanks die Groenliesbeth-sticker, lekker gewoon ook! Dit concept gaat nog heel groot worden, sommige mensen vragen bij de Albert Heijn ook om de kortings-‘jokers’, dus het staat Ahold volgens de Gouden gids redenatie helemaal vrij om uw brievenbussen vanaf nu helemaal vol te proppen. Uit onderzoek blijkt dat u het wilt, dus dan moet het wel waar zijn!

Gelukkig kan het ook anders: opzeggen doet u eenvoudig via dit het formulier hier. Weest gerust, u staat niet alleen. De reden dat er nog elk jaar talloze gidsen op deurmatten vallen lijkt simpelweg te komen doordat de meesten te lui zijn ook daadwerkelijk de gids op te zeggen:

Stuur je telefoongids gewoon terug

Uiteraard is het ook van de gekke dat u dit zelf moet doen, een sticker moet genoeg zijn! Dus we kunnen natuurlijk ook even die gidsjes terugsturen. Antwoordnummer Telefoongids Media BV, Antwoordnummer 46404, 1060 WD Amsterdam.