Corrigerend ondergoed van Trinny & Susannah: ook modemeisjes maken missers…

26-10-2011 14:00


Toegegeven: ik was altijd best fan van Trinny en Susannah. Waar veel Nederlandse stylisten in make-over programma’s hun slachtoffers het liefst hun eigen smaak opdringen – het meest in het oog springende voorbeeld Dyanne ‘en dan nog een leuk skinny-tje’ Beekman – leek het Britse duo wèl te kijken naar de smaak en het figuur van hun kandidaten. Bovendien nemen de twee zichzelf niet zo serieus: een verademing in een wereld waarin Bastiaan van Schaijks de nieuwste trends uit de doeken doen alsof ze een oplossing voor wereldhonger hebben verzonnen. Maar zelfs beroemde modemeisjes maken missers, zo bleek toen er deze week een persbericht in de inbox van Mode.DeJaap belandde. Trinny en Susannah hebben namelijk een lijn corrigerend ondergoed ontworpen.


De lijn, die de naam Shapewear draagt, bestaat uit hemdjes, beha’s, broekjes en complete jurken, bedoeld om dijen te versmallen, billen te liften, de illusie van een taille te wekken of borsten te pletten. En vooruit: het zal best een aardig eindplaatje opleveren, zo’n nieuwerwets corset onder je outfit. Heel sexy is het echter niet, zo’n huidskleurig harnas. Bovendien is het nou ook niet echt comfortabel om de hele dag vacuumverpakt rond te lopen. En, het grootste nadeel: zo’n elastisch pakje moet toch ooit echt een keer uit.

Het is jammer dat de dames die altijd liefde voor je eigen figuur propageerden en sterke voorstanders waren van het ‘elk figuur is mooi, als je je maar goed kleedt’-credo nu ineens voor het grote geld te lijken hebben gekozen. Geef ons sexy setjes, Trinny & Susannah!

P.S. Voor een eventueel volgende campagne zou ik tevens aanraden een model te gebruiken dat daadwerkelijk iets te corrigeren heeft.