Doneer aan TPO
 

‘Jaap de Groot zit daar ook alleen maar omdat hij blank is’

Door: , 16:00, 22 november 2011

Ja, hallo. Ik ben Johan Cruijff. Niet de echte Johan Cruijff natuurlijk. Ik ben Jaap de Groot, maar ik doe dus Johan Cruijff. Op feestjes, partijen en soms in de media. Als de echte Johan niet kan, dan bellen ze mij. Ik ken hem goed. Eén keer in de week masseer ik zijn ballen. Daarnaast ben ik chef sport van een objectief dagblad, een prima combinatie. Ideaal zelfs. Overdag schrijf ik wat Johan Cruijff vindt en ‘s avonds leg ik dat dan uit. Aan Pauw en Witteman bijvoorbeeld.

Ik ken Johan inmiddels zo goed dat ik precies weet hoe hij denkt. Zelfs wat hij voelt en meemaakt, dat weet ik. Als mensen mij vragen wat er tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen bij Ajax is gezegd, dan weet ik dat. Niet omdat ik daar met Johan over heb gesproken. Nee, ik wéét het. Alsof ik er zelf bij heb gezeten. Zo voelt het. Zo diep gaat mijn relatie met Johan.

iPod
Ik schrijf de columns van Johan dan ook gewoon uit mezelf. Eén keer in de week masseer ik zijn ballen en dan voel ik wel zo’n beetje hoe Johan over de dingen denkt. Dan belt hij me later met de iPod van zijn vrouw dat ik weer precies de vinger op de zere plek heb weten te leggen. Zo goed ben ik met Johan.

Die jongens van Pauw en Witteman, journalistieke vakbroeders zijn het, die begrijpen dat. Dan vragen ze me: “Jaap, maar wat bedoelde Johan dan met die uitspraak?” En dan leg ik dus heel objectief uit dat Johan die uitspraak helemaal niet zo heeft gedaan en dat hij daar naar eer en geweten dus heel wat anders mee bedoelde. Snap je?

Look-a-Like
Jaap en ik.. ik bedoel natuurlijk Johan en ik, zijn jongens van de straat. We voelen mekaar aan. Dat wisten we meteen toen we elkaar ontmoeten. Ik weet het nog goed. Ik won de Johan Cruijff Look-a-Like Competitie. Duizenden mannen die op Johan leken en hij koos mij uit. Kijk, iedereen kan wel een beetje op z’n Cruijffs ‘Nogmaals, da’s logisch’ zeggen. Maar een Johan Cruijff competitie is meer dan dat. Dit was trouwens de Johan Cruijff Look-a-Like Competitie in Angola. Johan Cruijff is ook enorm groot in Afrika, wist je dat? Nu, ik had me ook ingeschreven en ik stak er duidelijk bovenuit, qua Johan Cruijff Look-a-Like.

Men zegt dat ik die titel te danken heb aan het feit dat ik de enige blanke in de competitie was, maar Johan en ik weten wel beter. Ik werd Johan Cruijff Look-a-Like omdat ik zo lekker journalistiek-objectief zijn ballen kon masseren. Dan zit je op één lijn.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace