WarRoom

Livestream Alert: Huntsman persconferentie en FoxNews debat

16-01-2012 16:01

Huntsman persconferentie
Weer een berichtje voor de trouwe Amerika watchers en campaign junkies. Vanmiddag om 17.00 Nederlandse tijd houdt Jon Huntsman zijn persconferentie in Myrtle Beach, South Carolina. Het zal het officiële moment zijn dat hij zijn vertrek uit de race aankondigt en zijn steun voor Mitt Romney uitspreekt. De persconferentie zal hier of hier te bekijken zijn.

Fox News GOP debat
En vannacht om 03.00 is het weer (ja, alweer) tijd voor een GOP debat bij Fox News met de overgebleven kandidaten: Mitt Romney, Ron Paul, Rick Santorum, Newt Gingrich en Rick Perry. Het is het eerste tradionele debat in de aanloop naar de South Carolina primaries. In het afgelopen Presidential Forum van Mike Huckabee gingen de kandidaten vooral in op vragen van zwevende kiezers en mochten ze de naam van hun rivalen niet eens noemen.

Vanavond wordt het hopelijk weer een fight night. In South Carolina spelen sociaal conservatieve thema’s een belangrijk rol, dus de verwachting is dat daar volop aandacht aan wordt besteed. Het wordt vooral spannend voor Rick Perry, die onderaan bungelt in de peilingen. Officieel zal hij op basis van zijn score niet mee mogen doen aan het CNN debat van aanstaande donderdag, maar waarschijnlijk maken ze een uitzondering.

Het #FoxDebate wordt live gestreamed op FoxNews.com.  Mensen die wel hechten aan hun nachtrust kunnen het tweetverslag van @bertine83 nalezen.