WarRoom

Hilary Rosen ontketent Mommy Wars, Ann Romney op Twitter

13-04-2012 10:15

Vrouwen spelen een bepalende rol deze verkiezingen. Nadat de War On Women was over gegaan in een War For Women is het woord van de dag nu: de Mommy Wars. Op de dag dat Noord-Korea een raket de lucht in stuurde, was Amerika in de ban van één uitspraak: “Ann Romney has never worked a day in her life.”

Hilary Rosen ontketent Mommy Wars
Het nieuws werd gisteren gedomineerd door Hilary Rosen, een Democratische strateeg die verder niet officieel verbonden is aan Team Obama of de Democratische partij. Wel geeft ze geregeld commentaar op CNN als een officieuze surrogate voor president Obama. Maar daar heeft ze zich nu lelijk in verslikt. Op CNN viel ze Mitt Romney aan, die zich deze week omringd heeft met vrouwen op campagne bijeenkomsten, door te wijzen op de echtgenote van de presidentskandidaat. “Ann Romney has actually never worked a day in her life”, was het verwijt, omdat Romney zijn vrouw inzet om de boodschap te verkondigen dat de economie een belangrijke factor is voor vrouwelijke kiezers. Het ontketende een storm van kritiek, niet over de economie, maar over de rol van de vrouw. Een oude discussie barstte in alle hevigheid los: de werkende moeder versus de stay at home mom.

Ann Romney op Twitter
De Mommy Wars hebben een leuk bij-effect gehad voor campaign watchers. De uitspraken van Hilary Rosen hebben Ann Romney op Twitter gelokt. Een officeel account werd geopend en Ann’s allereerste tweet was: “I made a choice to stay home and raise five boys. Believe me, it was hard work.”  Haar tweede en laatste tweet ging ook over de kwestie, op Fox News zou ze de uitspraken van Hilary Rosen bespreken: “All moms are entitled to choose their own path”, was de boodschap, of ze nou thuis blijft om voor de kids te zorgen, of werk en zorg combineert. Hilary Rosen had al gauw door dat haar kritiek koren op de molen van de Republikeinen was, maar ook in haar eigen kamp niet goed viel. Zo twitterde ze Ann Romney terug: “I am raising children too. But most young American women HAVE to BOTH earn a living AND raise children. You know that don’t u?” Om er later aan toe te voegen: “Please know, I admire you. But your husband shouldn’t say you are his expert on women and the economy. #HeNeedsMore”. Uiteindelijk sloot ze af met “oh and @AnnDRomney welcome to Twitter. You will find it a very exhilarating and often unforgiving place!” Daar sluiten we ons bij aan: #FF @AnnDRomney.

Team Obama, Democraten laten Rosen vallen
Hoewel Hilary Rosen geen officieel adviseur van Obama is, heeft ze wel nauwe banden met het Witte Huis, met 35 bezoekjes volgens officiële gegevens. Woordvoerder Jay Carney wilde er niet op reageren. Hij probeerde te kwestie te omzeilen door te stellen dat hij persoonlijk wel drie Hilary Rosens kende. Het was duidelijk dat Team Obama zich met kracht van Rosen wilde distantiëren. President Obama, vicepresident Joe Biden, top adviseur David Axelrod, campagne manager Jim Messina, én First Lady Michelle Obama, allen veroordeelden ze de opmerkingen van Hilary Rosen. Moeder zijn is ook hard werken en echtgenotes moeten buiten schot blijven, zo was de consensus. Michelle Obama twitterde hoogst persoonlijk: “Every mother works hard, and every woman deserves to be respected. –mo”. Ook de voorzitter van de Democraten Debbie Wasserman Schultz liet uiteindelijk van zich horen: “Disappointed in @hilaryr ‘s comments. As a mother of 3 there’s no doubt that raising children is work.”

Kort Nieuws

  • Noord-Korea lanceerde gisteren een raket, die na een minuut echter al uit elkaar viel. Het Witte Huis heeft de actie veroordeeld. Secretary of State Hillary Clinton wil VN maatregelen, de Veiligheidsraad komt vandaag bijeen om de kwestie te bespreken.
  • In een Fox News peiling gaan Mitt Romney en president Obama inmiddels nek aan nek.
  • Newt Gingrich beschuldigt Fox News van partijdigheid ten gunste van Mitt Romney.
  • Team Romney maakt dankbaar gebruik van de Mommy Wars voor fondsenwerving, en heeft ook Google ads bij zoekopdrachten naar ‘Hilary Rosen’ gekocht.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.