WarRoom

Romney geeft groot interview, Democraten vallen Romney aan op geheimhouding, Buffett Rule verworpen in Senaat

17-04-2012 10:00

Terwijl de Democraten hem op meerdere fronten aan het aanvallen waren, stond Mitt Romney gisteren met een prominent interview in de schijnwerpers.

Romney tegen Obama: “Start packing
In een groot interview met ABC News had Romney een duidelijke boodschap voor Obama: Start packing. Naast hem gedurende het interview, zat zijn vrouw Ann die haar man bijviel: “I believe it’s… Mitt’s time… It’s our turn now.” Het interview wordt gezien als een charmeoffensief, om na beschadigende voorverkiezingen Romney te introduceren bij het Amerikaanse volk als dé Republikeinse kandidaat voor het presidentschap. Tijdens het interview sprak Romney ook over zijn mormoonse achtergrond, of zijn geld hem verhindert om de gewone Amerikaan te begrijpen en over zijn belastingaangifte.

Nieuwe peiling van Gallup: Romney aan kop
Vanaf deze week publiceert de gerespecteerde peiler Gallup dagelijks een peiling van Obama vs. Romney. In de editie van gisteren stond Romney op 47 procent en Obama op 45 procent. Met nog zeven maanden te gaan voor de verkiezingen zegt dit niet zo veel. Sterker nog, een andere peiling die gisteren uitkwam had Obama aan kop. Toch is deze dagelijkse peiling van Gallup nuttig om te analyseren hoe kiezers reageren op het laatste campagnenieuws. De absolute getallen zeggen misschien nog niet zo veel, een verschuiving wel. Daarom zullen we de dagelijkse peiling van Gallup zo nu en dan aanhalen in de WarRoom.

Democraten vallen Romney aan op geheimhouding
Democraten zetten meer druk op Romney om zijn belastingaangiften van 2011 en voorgaande jaren vrij te geven. Afgelopen vrijdag maakte Obama zijn eigen aangiften al openbaar. Nu hebben Democraten een online spotje gelanceerd en een website waarop mensen een petitie kunnen tekenen. De verwachting is dat Romney uiteindelijk zijn aangiften zal openbaren maar pas op een moment waarop niemand oplet. Denk aan begin augustus.

Zoektocht naar Romneys vicepresidentskandidaat officieel begonnen
Romney heeft gisteren Beth Myers gevraagd om de commissie voor te zitten die moet zoeken naar de Republikeinse vicepresidentskandidaat. Myers is al vele jaren een naaste adviseur van Romney. De commissie heeft als taak om in kaart te brengen wie geschikt is voor het ambt. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door Romney en zal naar verwachting pas in augustus bekend gemaakt worden. Een volledig overzicht van alle kandidaten vind je hier. Overigens vroeg George W. Bush in 2000 Dick Cheney om zijn commissie te leiden die uiteindelijk uitkwam op…Dick Cheney.

Kort Nieuws

  • De Obama-campagne heeft een nieuwe poster uitgegeven: “Change Is…” Onder een foto van Obama staat een lijst van zijn prestaties. Het doden van Osama bin Laden staat daar overigens niet tussen.
  • De Buffett Rule heeft het zoals verwacht gisteren niet gered in de Senaat vanwege de Republikeinen daar. Er waren zestig stemmen nodig maar President Obama kreeg er slechts 51.
  • Newt Gingrich is gebeten door een pinguïn tijdens een bezoek aan een dierentuin. Sindsdien draagt de presidentskandidaat een kleine pleister op zijn vinger. Ja, echt waar.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.