WarRoom

Amerikanen verdeeld over economie, Obama maakt geen vrienden in Boston

27-06-2012 12:13

Nog één nachtje slapen en dan is bekend of de zorgwet van president Obama, zijn grootste wapenfeit, de toets van het Hooggerechtshof overleefd heeft.

Romney: ‘Obama’s term will have been wasted’
In de aanloop naar het oordeel van het Hooggerechtshof over Obamacare sprak Mitt Romney harde woorden over zijn tegenstander: “As you know, the Supreme Court is gonna be dealing with whether or not Obamacare’s constitutional. If it’s not, if Obamacare is not deemed constitutional, then the first three and a half years of this president’s term will have been wasted on something that has not helped the American people. If it’s not, if it is deemed to stand, then I’ll tell you one thing. Then we’ll have to have a president, and I’m that one, that’s gonna get rid of Obamacare.” Grote woorden voor de oud-gouverneur van Massachusetts die in die staat een soortgelijk zorgstelsel invoerde. BuzzFeed heeft een mooi overzicht van Romneys flip-flop of ‘evolutie’ op het gebied van zorghervormingen.

Amerikanen verdeeld over Obama en de economie
Gemixte resultaten voor president Obama in een peiling van de Wall Street Journal en NBC. Volgens de peiling zou een merendeel van Amerikanen, 60 procent, geloven dat Obama de huidige economische situatie geërfd heeft, terwijl slechts 26 procent hem daar wel verantwoordelijk voor houdt. Maar uit dezelfde peiling blijkt ook dat slechts 32 procent vindt dat de president het goed doet om de economie te verbeteren, 33 procent vindt dat hij het slecht doet, en nog eens 32 procent vindt dat Obama geen verschil heeft gemaakt.

Kort nieuws

  • De death panels van Sarah Palin die in de aanloop naar Obamacare in 2009 nog uitgeroepen werd als grootste leugen van het jaar, zijn terug in het healthcare debat. Palin maakt tegenwoordig nieuws met haar Facebook posts.
  • CNN, de moeder aller cable news networks, heeft de meest beroerde kijkcijfers in 21 jaar. Politico onderzocht wat er mis is met de nieuwsorganisatie die in het zwaar gepolariseerde Amerika neutraal probeert te blijven.
  • Bob Turner, de Republikein die de zetel won van gevallen Democratisch congreslid Anthony Weiner, zal niet op Capitol Hill terugkeren. Hij heeft dik verloren van Wendy Long, die de uitdager zal worden van de de Democrate Kirsten Gillibrand voor een senaatszetel namens de staat New York.
  • Tip voor politici: bemoei je niet met rivaliserende sportteams. President Obama dacht een grapje te maken over de Boston Red Sox, die een populaire speler hebben laten gaan naar zijn eigen Chicago White Sox, en dat viel niet in goede aarde onder Obama supporters in Boston: “You gotta know your crowd!”

http://www.youtube.com/watch?v=IBth4onC5ys

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.