Ik ga kamperen en neem mee.. mijn PC.

27-07-2012 10:00

De frisse buitenlucht, de groene omgeving, wat is het toch fijn om “lekker dichtbij de natuur” te zijn. En hoe kan dat beter dan door te gaan kamperen? Zo dachten de organisatoren van CampZone ook. Alhoewel, tot op zekere hoogte. Want kamperen, natuur en frisse buitenlucht is leuk, als je je tenminste ook op kan sluiten in een tent vol computers, Playstations, Nintendos en Xboxen met internet zo snel dat je er natte dromen van krijgt.

“Ik ga naar CampZone en ik neem mee?” vraagt NOS reporter Jeroen de Jager. “PC, luchtbed, tent, stroomkabel, switch, laptop, beeldscherm, gewoon wat je op een normale camping bij je hebt.” Juist ja. Dat is inderdaad wat ieder normaal mens meeneemt naar de camping een PC én een laptop én een beeldscherm. De volgende CampZoner doet niet onder aan zijn voorganger: “Stoelen, magnetron, oventje, alles.” En wat blijkt? De beste man heeft niet de welbekende campingklapstoeltjes meegenomen, nee, meneer heeft bureaustoelen mee “Want je moet wel een beetje lekker kunnen zitten als je elf dagen zit te gamen.”

Via het 10 Gigabit netwerk kunnen de computernerds lekker gamen en digitaal met elkaar communiceren. Want ja, je zal maar eens tegen een levend persoon moeten praten. Je gaat immers niet naar de ‘grootste outdoor gaming vakantie‘ om één van de 1500 andere gamers in levende lijve te ontmoeten. Nee, waarom zou je tegen degene naast je in de tent praten als je ook met hem of haar kan chatten?

Gelukkig had je niet net zo goed thuis kunnen blijven want de locatie heeft toch echt wel één héél groot pluspunt: de camping bevindt zich onder de rook van Eindhoven Airport. Een zoveelste campingcompunerd legt uit: “Dat geeft wel een extra tintje. Als je dan in een multiplayer map zit waar ook vliegtuigen in rondvliegen en dan komt dat geluid eroverheen… dan denk ja, ik ben er.” Heerlijk toch, zo lekker dichtbij de natuur?