Een spion in Lissabon: Piemels, bumpers en seksmantra’s

20-08-2012 22:47

Als wij een logo voor deze vakantie zouden maken zou het een piemel zijn. Er is geen ander ding dat we zo vaak tekenen, noch zien in andere dingen. Van zonnebrand piemels op ons gezicht tot de betegeling van de Lissabonse straten. Overal zijn piemels.

 

Misschien komt het door het gebrek aan de vriendjes. Misschien door het overschot aan punanies waar we de hele dag mee opgescheept zitten. Misschien gewoon door onze platte humor. Het door mij en Ananana gekochte ijsje moet er ook aan geloven. “Het is een soa-piemel!” roept Ananana.  “Als je maar hard genoeg zuigt help je hem van zijn soa af.” Naast ons staat een kleuter. Ze kijkt jaloers naar het ijsje. If she only knew.

We gaan naar ons vaste koffietentje. Voor het eerst in tijden hebben we het langer dan een kwartier over normale zaken. Alhoewel, normaal? Na eerst het spelletje “Noem een alcoholische drank bij iedere letter van het alfabet” te hebben gespeeld gaat het nu over wie er het beste welk programma kan presenteren. De verdeling is als volgt:

Ananana – Drie op reis, Lala – Tussen kunst en kitsch, Roro – Zomergasten, Lila – Lingo, Vuvu – Over de rooie, Tjetje – Het klokhuis, Stustu – iets met mode en Nana – Ranking the stars. “Volgens mij zou ik heel goed Paul de Leeuw kunnen vervangen, ik ben ook scherp en grappig”, zegt Nana. “Ja, maar kan je ook een bumpertje?”, vraagt Lila. Nana floreert. Paul de Leeuw eat your heart uit.

Er komt een straatverkoper naar ons toe. Hij wil iets vertellen over de armbanden die hij verkoopt. “This is a bracelet from Senegal. Tjappali tjappala tjappaluko”. hij maakt er bewegingen bij die verdacht veel lijken op die van Salsa Verde, “It means good luck, longer life and energy for tjucko tjucko”, wederom de bewegingen. We zijn geïnspireerd, hier moet een dansje bij. Vol overgave staan we op straat te dansen en zingen. Tjappali tjappala tjappaluko, good luck, longer life, energy for tjucko tjucko… Tjappali tjappala tjappaluko, good luck, longer life, energy for tjucko tjucko… Tjappali tjappala… Zou het echt werken? Lila koopt het armbandje.