Boer Zoekt Vrouw: weg met boer Aad

10-09-2012 10:04


Vorige week kwam er commentaar op mij column over Boer Zoekt Vrouw. Bizar commentaar kan ik wel zeggen. KRO zou homofilie bij de kijker door de strot duwen door een homo-boer mee te laten doen aan de jacht naar liefde. Ik zelf ben groot fan van homo-boer Willem. Waar ik echter een heel groot probleem mee heb is boer Aad. Dat de KRO het aandurft om zo een ongelofelijke zuurpruim in beeld te brengen, dat schaadt mij. Zonder homo-boer Willem had er geen hond gekeken naar dit seizoen. Stoorzender Aad is alles behalve een kijkcijferkanon.

Aan het idyllische Efteling decor ligt het niet
Aan Yvon lag het niet. Met haar nieuwe look, zowaar zonder Oilily printjes, stond ze als een ware Mary Poppins te zwaaien met een grote koeienbel. Ook het decor deed niet onder aan voorgaande jaren. De idyllische Efteling omgeving leidde, net als altijd, af van waar het deze aflevering eigenlijk om ging. Het was weer tijd voor de speeddate ronde. Lachen, gieren, brullen. Want dat betekent dat de stuntelige boeren in gesprek gaan met de tien mannen of vrouwen die zij hebben uitgekozen. Het prachtige decor moet er vooral voor zorgen dat niemand merkt dat er eigenlijk helemaal geen dialogen tot stand komen. In Nederland is er niet één programma te noemen met ruim 3 miljoen kijkcijfers, dat enkel bestaat uit gesprekken met een hoop ge-“Ja, jaja, haha. Okee, leuk. Oh ja? Hahahaha, jaja.” Maar Boer Zoekt Vrouw krijgt het voor elkaar.

In de 5 minuten die iedere vrouw krijgt om met haar boer te spreken ontstaan plots grote vlinders in menig buiken. Er is geen enkele kandidaat die het niet zo ziet zitten met de gekozen boer. Yvon vraagt het aan iedereen: “ Zou je verliefd kunnen worden op deze boer?” waarop, naar mijn idee, wel erg vaak volmondig “ja” wordt geantwoord. Ging liefde altijd maar zo makkelijk. Verbazingwekkend was vooral het feit dat ook de tien vrouwen van Aad totaal geen moeite leken te hebben met zijn persoonlijkheid. Van de man in het introductiefilmpje is namelijk helemaal niks meer over. Hetgeen over is, is een verzuurde arrogante zak die zichzelf 20 jaar jonger inschat dan de rest van Nederland doet.

Democratie bij Boer Zoekt Vrouw
Arrogant, chagrijnig en zelfingenomen zijn de enige eigenschappen die zijn overgebleven bij Boer Aad. En tussen alle andere lieve boertjes valt dat op! Niet op een positieve manier welteverstaan. Nederland HAAT boer Aad.
Zijn gejengel over het gehalte oude vrouwen die hem hebben geschreven verveelt tot op het bot. Dat hij er zelf uitziet als een doorgeroeste oude gierton lijkt hem namelijk helemaal niet op te vallen. En als er dan een briefschrijfster van 36 met rammelende eierstokken tegen onze Aad zegt dat hij nog best vader van haar kinderen kan worden weten we eigenlijk al dat de strijd bepaald is. Over een jaar is Aad geen opa van andermans kleinkinderen, maar vader van zijn eigen verwekte baby.

Nu we toch al weten hoe dit verhaal af gaat lopen is het absoluut onnodig dat Aad nog mee doet aan Boer Zoekt Vrouw. Een beetje democratie zou het programma niet schaden, maar juist goed doen. De ideale vorm van Boer Zoekt Vrouw zou volgens mij zijn dat alle tien de boeren mee doen in de uitzendingen en dat het publiek iedere week een boer weg mag stemmen tot de vijf leukste over zijn. Dat we nu nog weken lang tegen die klootzak van een Aad aan moeten kijken verveelt me nu al. Hij verpest mijn kneuterige zondagavond programma en met die reden zie ik boer Aad graag ingeruild worden voor een andere boer. Ik stem voor boer Doede. Weg met Aad!