Vrijmisnack: kip-avocado burger

21-09-2012 17:00

Wat gaat er boven een dikke, vette hamburger bij je vrijmibo? Dit! De kip-avocado burger. Echt. Probeer het maar.

Ingrediënten:

  • afbakbroodjes
  • avocado
  • kipfilet
  • serranoham
  • tomaat
  • sla
  • champignons
  • mayonaise
  • ui
  • knoflook
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • limoen
  • kruiden (naar eigen smaak): rozemarijn, gember, provencaalse kruiden, cayennepeper, (verse) basilicum

Bereiding:

  1. Verwarm de overn voor op 220 graden.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakken, zodat alles ongeveer even groot en dik is.
  3. Meng de geperste knoflook, een beetje ui en de kruiden met een scheutje olijfolie.
  4. Wrijf de kip in met de marinade.
  5. Snijd de tomaat, avocado, ui en champignons in plakjes.
  6. Doe de kip zo’n 10 minuten in de oven, tot deze gaar is.
  7. Bak ondertussen de ui en de champignons.
  8. Haal de kip uit de oven en grill of bak deze nog even in de koekenpan.
  9. Doe ondertussen de broodjes in de oven
  10. Maak ondertussen een sausje van de mayonaise, rozemarijn, witte wijnazijn, peper, limoensap en gember
  11. Snijd de broodjes open en beleg deze met de avocado, tomaat, sla, champignons, ui, kip, serranoham en de mayo-saus.
  12. Garneer met wat groentenchips.

Eet smakelijk!