Wat gaat er boven een dikke, vette hamburger bij je vrijmibo? Dit! De kip-avocado burger. Echt. Probeer het maar.
Ingrediënten:
- afbakbroodjes
- avocado
- kipfilet
- serranoham
- tomaat
- sla
- champignons
- mayonaise
- ui
- knoflook
- olijfolie
- witte wijnazijn
- limoen
- kruiden (naar eigen smaak): rozemarijn, gember, provencaalse kruiden, cayennepeper, (verse) basilicum
Bereiding:
- Verwarm de overn voor op 220 graden.
- Snijd de kipfilet in dunne plakken, zodat alles ongeveer even groot en dik is.
- Meng de geperste knoflook, een beetje ui en de kruiden met een scheutje olijfolie.
- Wrijf de kip in met de marinade.
- Snijd de tomaat, avocado, ui en champignons in plakjes.
- Doe de kip zo’n 10 minuten in de oven, tot deze gaar is.
- Bak ondertussen de ui en de champignons.
- Haal de kip uit de oven en grill of bak deze nog even in de koekenpan.
- Doe ondertussen de broodjes in de oven
- Maak ondertussen een sausje van de mayonaise, rozemarijn, witte wijnazijn, peper, limoensap en gember
- Snijd de broodjes open en beleg deze met de avocado, tomaat, sla, champignons, ui, kip, serranoham en de mayo-saus.
- Garneer met wat groentenchips.
Eet smakelijk!