Politiek

Voedselbank Tilburg zonder voedsel, humanitaire ramp dreigt, pastoor luidt alsnog verboden klokken (update)

04-10-2012 13:51

De Voedselbank. Al sinds jaar en dag immens populair in het door crisis en armoede extreem getroffen Nederland. Zeker in een ontwikkelingsgebied als Tilburg is een groot gedeelte van de bevolking afhankelijk van gratis voedsel dat dagelijks door vrijwilligers wordt uitgedeeld. Alleen: het voedsel is opperdepop. De koelkasten van de Tilburgse voedselbank staan al dagen leeg, de voorraadkasten herbergen nog slechts schillen en lege dozen. Een humanitaire ramp dreigt in Tilburg.

Volgens een medewerkster van de Tilburgse voedselbank is het allemaal de schuld van de verhoogde BTW. Sinds het tarief van 19 naar 21 procent is gestegen, mede dankzij de valse beloftes van Diederik Samsom, wil niemand meer voedsel afstaan aan de armoedige Tilburgers, dek de medewerkster.

Op zich heel wonderlijk aangezien het BTW-tarief op levensmiddelen niet is gestegen en gewoon op 6 procent is blijven staan.

Waarom er dan toch geen nieuw voedsel meer binnenkomt? Niemand die het weet. Mogelijk zijn de Brabantse oogsten mislukt of heeft Tilburg te maken met ernstige droogte.

Een andere theorie is dat men massaal het geld heeft uitgegeven aan de Dwaze Dagen van de Bijenkorf en dus geen geld voor voedsel meer overhoudt. Laat staan voor armen en brodelozen.

Gelukkig is er altijd nog de kerk. Een beetje christen weet wel raad met wat broden en vissen.

Pastoor Harm Schilder is nu, tegen alle gerechtelijke uitspraken in, wederom zijn klokken aan het luiden.

Na een paar dagen flink doorbeieren en met een beetje mazzel komt het manna dan vanzelf een keer uit de hemel vallen.