Politiek

Exit Sap: “Mijn verblijf hier was niet zonder rumoer”

23-10-2012 15:18

MET UPDATE – Met vrienden en familie zat ze thuis het ‘spektakel’ te bekijken, liet ze weten via Twitter. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg las vervolgens haar afscheidsbrief voor. “Daarin staat alles wat ik nu kwijt wil,” aldus Sap die eerder had gezegd vandaag wel aanwezig te zijn.

“Ik had me mijn afscheid van de politiek anders voorgesteld,” begon de brief van Sap waarin geen woord werd gewijd aan de huidige Kamerfractie van GroenLinks. De reden van haar vertrek: ‘het interne en partijpolitieke conflict’. “Ik dank de leden en kiezers van GroenLinks. Het spijt mij erg dat ik hun moet teleurstellen mijn Kamerlidmaatschap neer te leggen.”

Opmerkelijke reflectie op Kunduz-missie
Ook besteedde Sap enkele woorden aan de politiemissie in Kunduz. Die was volgens haar ‘vanaf het begin het begin ten prooi gevallen aan politieke polarisatie, karikatuarisering en negatieve beeldvorming’. De beste herinnering aan haar politieke loopbaan is het Lenteakkoord, waar GroenLinks ‘verantwoordelijkheid ‘ kon nemen. “Mijn verblijf hier was niet zonder rumoer,” eindigde de brief. En zo is het maar net.

In de brief stond dus alles wat Sap ‘nu kwijt wil‘. Dat woordje nu is interessant. Want dat Sap nog een appeltje met haar partij te schillen heeft is zeker. Haar lege zetel vandaag benadrukte dat.

De gehele brief van Sap leest u hier.

UPDATE 16:25 – Een al te trieste bijeenkomst moet het niet zijn geweest in huize Sap. Voorganger Femke Halsema laat via Twitter weten ‘een goed glas champagne’ met Sap te hebben gedronken. Zoete wraak op de ‘partijtop’ van beide dames?