Belangrijk onderdeel van het leven is, voor de meeste mensen, eten. Op zich een vrij saaie bezigheid, en ook het bereiden van de maaltijd is niet altijd een evengroot pretje. Gelukkig bestaat het bloglandschap tegenwoordig uit een grote collectie foodblogs. Bereidingstechnieken, bijzondere recepten en wetenswaardigheden over voedsel zijn alom te vinden. ThePostOnline zette vijf leuke foodblogs op een rijd.
Caroline Brouwer zet bijzondere recepten op haar blog waarbij je dankzij de briljante foto’s van gaat watertanden. Eten fotograferen is enorm lastig, check je Facebooktimeline maar eens. Het meeste ziet er als ranzige drap uit. Caroline’s eten daarentegen niet. De foto’s zijn gemaakt van vrij bijzondere recepten. Groene pannenkoeken of risottotaart. Genoeg inspiratie voor de komende weken om gezond te eten dus.
Geen foodblog die je volgt om de briljante vormgeving, maar wél vanwege de inhoud. Hele fijne recepten waar je niet zo snel opkomt als je in de supermarkt staat. Wie bedenkt het om aardappels in de magnetron te stoppen? Precies. Het broodproject is ook zeer interessant: in een jaar zo’n 100 broden bakken ter uitproberen. Heel veel fijne dingen om zelf ook te proberen op Wat Eten Wij Vandaag.
Klinkt zoetsappig, en dat zijn de recepten ook. Steph laat op Raspberri Cupcakes zien wat je allemaal kunt doen met zoetigheid en vooral ook hoe je het leuk presenteert. Macarons op ijshoorntjes, paaskuikentjes in glazen, dat kaliber. Het blog dat je moet raadplegen in het geval van een high tea of de verjaardag van je kleine nichtje. Plus: hele fijne foto’s die je precies uitleggen hoe je de recepten zo mooi krijgt.
Heel fijn opgedeeld in categorieën. Van bijgerecht tot kookboeken of restaurants. Overzicht. En enorm veel fijne recepten, tips, ideeën en kookboeken. Dingen die eruit zien alsof ze het proberen waard zijn, zijn de glazed meatloaf en de MExicaanse soep. Of het lekker is, dat zullen we laten weten. Tot die tijd: check Nombelina’s blog iedere keer voor je boodschappen gaat doen.
Niet alleen volgen voor de inhoudelijke stof, vooral ook om een hilarische en vermakelijke manier van schrijven. Wij gaan alvast aan de slag met limoncello maken. Check ondertussen Wat Eet Ons.