Leven

Op deze schoenen ga je van de zomer lopen

30-05-2013 11:00

Het vele kleurgebruik in voorjaars- en zomercollecties zien we ook terug in de trends bij stiletto’s en pumps. Lotje Euser bespreekt naar aanleiding van haar stilettorun de trends in damesschoenen. Geen zorgen, ook niet-stiletto’s mogen deze zomer.

Sleehakken

Je háát sleehakken, óf je bent er gek op. In ieder geval lopen sleehakken vele malen comfortabeler dan ‘echte’ hakken. Er zijn op dit moment heel veel open sandalen met sleehakken (sandalettes genoemd) die tevens een plateauzool hebben. Laten we de sneaker met sleehak ook niet vergeten. Of je ze nou leuk vindt of niet, je ziet ze overal.

Pumps

Vrouwen die van hakken houden kunnen zullen ongetwijfeld een gat in de lucht springen met de trends voor pumps dit jaar. Speciale details op de hak met metalen plaatjes of studs zie je veel voorbij komen. Daarnaast zijn er ook veel pumps met strikjes op de schoen, en heeft de toelopende puntschoen weer haar comeback gemaakt.

Sandalen

Sandalen zijn er met platte zool, met veel versierde bandjes met strassteentjes, kraaltjes of studs in rustige tinten maar ook in metaalkleurige en in felle neonkleuren. Daarnaast zie je ook veel sandalen met hoge hak en plateauzool in allerlei kleuren veel bandjes naast elkaar gecombineerd.

Laarzen

Het voorjaar is de perfecte tijd om korte laarsjes te dragen, vooral als het zulk twijfelachtig weer als nu is. Opvallend zijn de echte enkellaarsjes die niet hoger dan je eigen enkelgewricht komen. De comboylaars zie je ook in veel collecties nog verschijnen, maar dan met fijnere details en kleuren dan in de wintercollecties.