Wat herfst betreft zijn paddenstoelen helemaal geen verkeerde keuze. Met verse, gevulde pasta, room en kruiden zet je in korte tijd een maaltijd op tafel die zowel bij het weer als meatless monday past.
– 500 gr. verse pasta, bijvoorbeeld ravioli met vier kazen of paddestoelen
– 6 teentjes knoflook
– 4 eetlepels platte peterselie
– 2 eetlepels in reepjes gesneden salie
– 4 eetlepels olijfolie
– 350 gr. verse en verschillende soorten paddenstoelen
– 200 ml witte wijn
– 200 ml slagroom
– Nootmuskaat, peper en zout
– Pittige geraspte kaas
Snijd de knoflook, platte peterselie en salie klein en bak deze twee minuutjes in olijfolie op middelhoog vuur in een grote wokpan. Snijd ondertussen de paddenstoelen in grove stukken. Voeg ze bij de knoflook en kruiden en bak ze zo’n vijf minuten mee.
Voeg na de vijf minuten de wijn toe en kook de boel op. Doe de room, nootmuskaat, peper en zout naar smaak in de pan en laat het geheel een minuut of twintig pruttelen.
Breng ondertussen water aan de kook voor de pasta en kook deze zoals op de verpakking staat.
Serveren met geraspte kaas en een heerlijke meatless monday herfstmaaltijd voor zo’n vier personen is klaar. Eventueel aanvullen met een beetje rucola en voor de liefhebbers zijn pijnboompitten of cashewnoten een fijn laatste detail.