Studentenrecept lunch: focaccia met paprika, champignons, mozzarella en oregano

19-11-2013 12:31

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

 Ik heb me voorgenomen deze week maximaal 50 euro uit te geven aan boodschappen én deed ik boodschappen bij Lidl, omdat de groentes daar goed maar goedkoop zouden moeten zijn. Ik wilde iets met mozzarella eten (die ik dan liever bij Jumbo wou halen, maar ik gaf Lidl het voordeel van de twijfel) en had zin in pizza of wraps en vond toen focaccia’s in de Lidl, dus daar maakte ik dan een pizza op :)

Nodig voor één persoon: 1 focaccia – 1/2 blikje 7ct tomatenpuree – 1/4 groene paprika – 1/2 tomaat – 1/2 bol mozzarella – 1 theelepel oregano – 1 champignon (haha serieus)

Hoe nu verder?

De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Wie?

Leonie ter Veld (23), een inmiddels ex-student Communicatie & Multimedia Design, is de hele dag maar met een ding bezig: wat eet ik vanavond? In 2011 besloot ze haar blog Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet op te richten. Want koken hoeft volgens Leonie helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog: ze waarschuwt haar blog-bezoekers van te voren. “Verwacht geen culinaire blog met geweldige gerechten met ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord, want regelmatig eet ik lekker spaghetti van Honing en risotto van Knorr.”

De blog van Leonie is in korte tijd razend populair geworden. Met zo’n 38.000 likes op Facebook en 10.000 bezoekers per dag and counting laat zij de studenten weer koken. Want zo moeilijk is het niet.