3D printbedrijf print oude stad Beijing uit

27-01-2014 15:02

De zogenaamde derde industriële revolutie wordt ingeleid dankzij 3D printen, zo stelden wij een aantal maanden geleden al. Wat is er nu toepasselijker dan dit aan te tonen door de hoofdstad van de snelst groeiende economie ter wereld uit te printen? 3D-printerbedrijf Leapfrog nam de uitdaging aan en vandaag was het resultaat eindelijk te zien. Het project is onderdeel van de Ming Tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. ThePostOnline nam een kijkje.

Monnikenwerk

Twee printers draaiden wekenlang om alle 980 gebouwen – waarvoor ook 980 verschillende 3D designs gemaakt moesten worden- te printen, het printen van één gebouw kost gemiddeld vier uur. Met het printen van de Verboden Stad wil Leapfrog de mogelijkheden laten zien die de 3D-printtechniek biedt voor architecten en kunstenaars en het grote publiek met 3D-printen kennis laten maken. 

Normaalste zaak van de wereld

Waar volwassenen de woordvoerdster van Leapfrog voornamelijk bestookten met vragen als: ‘Komt dit echt allemaal uit die printer?’, vonden de aanwezige kinderen het de normaalste zaak van de wereld: “Ja, natuurlijk is het van plastic, het is een 3D-printer, duh.” 

Video: één van de 980 gebouwen wordt geprint: