Binnenland

Voormalig NOS-commentator gepakt voor oplichting en misleiding

10-06-2014 11:31

Frits van ’t Groenewout, voormalig NOS Studio Sport-commentator, is voor het pinksterweekend aangehouden vanwege misleiding en oplichting. Inmiddels is hij weer op vrije voeten gesteld en is hij van plan om psychische hulp te zoeken. Hij heeft beloofd om zijn slachtoffers terug te betalen.

Huilen en smeken

Dat schrijft De Telegraaf. Verschillende bekende mensen uit de paardenwereld vertellen aan de krant hoe Van ’t Groenewout te werk ging. Hij smeekte met een verdrietig verhaal om geld en huilde erbij. “Hij belde me huilend op. Een volwassen man, compleet overstuur en in tranen. Hij zei dat-ie in Amsterdam beroofd was en nog maar twee euro had. Vijfhonderd euro had ie meteen nodig om te eten en te overnachten, of ik hem dat even wilde lenen. Ik heb hem 400 euro gegeven in de overtuiging dat hij het wel zou terugbetalen. Maar dat is nooit gebeurd”, vertelt amazone Carry Huisintveld aan de krant van wakker Nederland.

Riant eten en drinken

Een zakenman uit Oosterbeek leende hem ruim twaalfduizend euro, terwijl de voormalig commentator voor zevenduizend euro in een bed&breakfast logeerde maar nooit betaalde. Ook zou hij riant eten, drinken en slapen in restaurants en hotels, om vervolgens het visitekaartje van zijn baas achter te laten voor de rekening. Ook zou hij met de pet zijn rondgegaan om zijn dochter een verjaardagscadeautje te kunnen geven. Vervolgens zou zijn dochter op haar verjaardag niets van haar vader hebben vernomen.