Binnenland

Urk boycot kinderpostzegels

26-09-2014 09:21

De gemeente Urk gaat dit jaar de kinderpostzegels boycotten. De gemeenteraad heeft unaniem een motie daartoe van Hart voor Urk aangenomen. Deze lokale partij is trekt het heel slecht dat de Stichting Kinderpostzegels Nederland geld doneert aan de Holy Land Trust, een pro-Palestijnse organisatie. Dit meldt Omroep Flevoland.

Volgens fractievoorzitter Jan Koffeman van Hart voor Urk zou de organisatie Holy Land Trust met geld van de kinderpostzegels leden van Hamas trainen. Hij stelt verder dat zijn partij – bijbels gezien – heel veel van IsraĆ«l houdt.

Ook de zes basisscholen op Urk doen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet mee aan de jaarlijkse verkoop van kinderpostzegels. DVolgens wethouder Freek Brouwer van de ChristenUnie zijn de scholen hier niet toe gedwongen: “De scholen zijn vrij in hun keuze. Maar uiteraard heeft de politiek een vormende waarde en een vormende taak, en dan vind ik het inderdaad gepast om een oproep zoals de heer Koffeman die gedaan heeft om achter het volk Israel te staan, te steunen.”