TPO Doorgaan

‘Goeie zin geeft een boost aan de kleine geste’

28-10-2014 09:49

Soms wil je iets vertellen, of een gevoel weergeven. Met Goeie zin geef je iemand op een bijzondere manier een opsteker. Op deze mooi ontworpen, handzame kaartjes van gerecycled papier staan leuke teksten om uit te delen of iemand mee op te fleuren. Om dit nieuwe concept  van de grond te krijgen, is Goeie Zin een crowdfundingactie gestart via doorgaan.nl.

Waarom gaat jullie concept het helemaal maken?

Martine Boons: “Omdat de wereld er heel blij van wordt. Goeie zin is een nieuwe beleving van geven en krijgen. Iets, waar in deze digitale tijden behoefte aan is.”

Waarom hebben jullie gekozen voor crowdfunding via Doorgaan.nl, je had ook gewoon naar een bank kunnen gaan?

“Wij vonden het belangrijk dat er interactie is met de mensen die je steunen. Zo wordt financiering meer dan financieel, je bereikt er meteen mensen mee die het leuk vinden. We hadden eerder geprobeerd via microkrediet-organisatie, die waren alleen zo gefocust op het negatieve. Het was daar steeds: wat als het niet lukt? Toen dachten we aan crowdfunding en kwam ik doorgaan.nl tegen, en wist ik dat we het zo gingen doen.”

Waarom zouden mensen jullie moeten financieren?

“Als je ons steunt heb je zelf een nieuw, totaal anders product in handen en je levert een bijdrage aan iets echts. Goeie zin geeft een boost aan de kleine geste. Oh, dat klinkt commercieel, maar dat zijn we helemaal niet, hoor. We krijgen al hele leuke reacties.”

ASR_GoeieZin_600

Jullie hebben nog wel even te gaan….

“Ja, we merken dat onze doelgroep nog niet zo heel digitaal is, ze zijn nog wat aarzelend met financieel steunen, dus we zijn nu hard campagne aan het voeren en uit aan het leggen hoe crowdfunding werkt. Het gaat lukken, daar twijfel ik niet aan!”

Hoe gaat het verder als jullie er straks zijn?

“Dan kunnen we beginnen met het uitbrengen van de kaartjes in hoge oplage, gaan we de webshop inrichten en laten we in een sociale werkplaats displays bouwen van steigerhout. Het doel is, dat we nog voor de kerst in de winkels liggen. Dat is een strakke planning, maar ik ben vol vertrouwen.”

€2.885  opgehaald van het totaal €18.000, deadline:  7 december.