Meatless monday

18-05-2015 17:53

Meatless monday hoeft niet saai te zijn. Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër snapt dat maar al te goed, bij haar is het altijd meatless monday. Elke maandag voorziet ze ThePostOnline van een fijn vegetarisch recept.

Portobello’s zijn prachtige paddenstoelen waar ik altijd gelukkig van wordt om er iets mee te maken. Ze zijn perfect geschikt om te vullen en dan heb je met weinig moeite een feestje op je bord. Deze variant op een recept van Rens Kroes is hier weer een mooi voorbeeld van, gevuld met boekweitkorrels, doperwten en geitenkaas. Gezond en super lekker!

Wat heb je nodig?

Voor de portobello:
– 6 portobello’s (1 of 2 per persoon)
– 150 gram granen naar keuze (boekweit, spelt, quinoa, wat jij lekker vindt!)
– 100 gram diepvries doperwten
– 100 gram zongedroogde tomaatjes
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 blokje bouillon
– 1 theelepel dille
– olijfolie, zout en peper

Voor de garnering:
– Handje geraspte harde geitenkaas
– Handje basilicum blaadjes

Maar hoe maak je het? Het volledige recept vind je op De Hippe Vegetariër!