Mensen met een mening – maandageditie

29-06-2015 19:30

Machtig Twitteraar Huub Bellemakers tracht wat rust in de chaos aan te brengen. Een Arubaanse arrestant is gestorven en dus trekken de racisme-roepers vandaag weer massaal ten strijde.    

 

Sociaaldemocraat vindt het tijd voor een nieuwe EU, omdat de Grieken ons geld uit de muur trekken.  

 

“De man is vooral een schreeuwer geworden, een zelfbenoemde linksbuiten die denkt dat je met dit soort retoriek vanzelf weer SP’ers naar de PvdA haalt. Tuuk’, joh.”

Kaj Leers duidt de uitspraak van Monasch in de reactiepanelen van Facebook.    

 

“Via Twitter word ik regelmatig benaderd door andere bekende mensen om eens een x-aantal beschuiten te verorberen samen. Tinder voor celebrities noemen mijn vrienden het ge-message en ge-dm via social media. (…) Facebook en Twitter wordt ook in ‘mijn kringen’ gebruikt voor efficiënte, casual seks, want, zo lijkt de theorie, iemand die óók een publiek beroep heeft, lult niet en is dus te vertrouwen. Zomaar ‘een burger’ (zoals een van mijn vrienden medemensen placht te noemen) mee naar huis nemen is te risicovol geworden. Hoe integer en eerlijk een persoon ook overkomt, uiteindelijk word je als BN’-er gereduceerd tot een goed verhaal.”

Halina Reijn doet in haar column in JAN Magazine een boekje open over social media gebruik in ‘haar kringen’, oftewel: onder bekende mensen.  

 

“Ik verlang naar een man met de pet die compleet buiten de wereld van camera’s en andere onzin staat.”

Desondanks verlangt Halina enorm naar een onbekende partner.

 

Het lot is deze broodjeszaak bepaald niet gunstig gezind.

 

Het duurde even, maar uiteindelijk moet natuurlijk ook Tofik Dibi iets vinden van #MitchHenriquez.  

 

Schrijver Özcan Akyol rouwt om het einde van PowNed-radioprogramma Echte Jannen.

 

“Het IOC heeft in het verleden in Europa altijd de filosofie uitgedragen dat de Olympische Spelen door zoveel mogelijk mensen gezien moesten worden. Die koers lijkt nu verlaten. Men kiest onomwonden voor het geld. (…) Dit is voor de NOS en alle andere publieke omroepen in Europa dan ook een serieuze dreun. Maar wij zijn wel eens vaker iets kwijt geraakt om vervolgens sterker terug te komen.”

NOS-directeur Jan de Jong reageert op het feit dat de televisierechten voor de Olympische Spelen van 2018 t/m 2024 zijn verkocht aan een andere partij dan de NOS.

 

Telegraaf-journalist Bart Mos geeft een kijkje achter de schermen.