Buitenland

Ouders laten 5-jarig meisje achter in kokend hete auto, meisje sterft

22-07-2015 19:49

Een vijfjarig meisje is op de Italiaanse camping ‘TCS Piodella’ overleden nadat ze alleen was achtergelaten in een auto terwijl het buiten snikheet was. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het kind te reanimeren maar dat was tevergeefs.

Het meisje kampeerde met haar moeder en drie zusjes op de camping in het Italiaanse Muzzano, in de buurt van de stad Lugano, in het zuiden van Zwitserland.

Volgens Zwitserse media gaat het om een Zwitsers meisje. Ze zou afkomstig zijn uit het kanton Thurgovie (Thurgau) in het Noord-Oosten van het land.

Volgens een getuige werd in het restaurant van de camping nog door campingasten geprobeerd het levenloze meisje te reanimeren nadat het uit de auto was bevrijd. Gearriveerde ambulanceverpleegkundigen namen de reanimatie over maar konden haar echter niet meer redden.

De getuige laat weten dat de ouders van het meisje volledig van de kaart zijn. “Het was ondraaglijk om de moeder zo verschrikkelijk te zien huilen”, aldus de getuige in online Zwitserse media.

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart.

De moeder kreeg medische zorg en was niet in staat te worden verhoord. Dit zal later gebeuren.

Volgens de politie waren de hulpdiensten snel ter plaatse en hebben ze adequaat gehandeld.

Omdat het in de buurt van Lugano die dag meer dan 33 graden was liep de temperatuur binnen in de auto op tot zeker boven de 50 graden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een auto die in de volle zon staat al na een paar uur dodelijk is voor een kind. Na één uur is de temperatuur in de auto al gestegen tot boven de 26 graden.

Een kind dat slechts enkele minuten opgesloten zit in een auto met een temperauur van 46 graden of meer is ten dode opgeschreven.

Anp/TPO