Binnenland

Alimentatiezaak prinses Margarita heropend

13-11-2015 14:31

Nieuw hoofdstuk in de kwestie Margarita. Lang geleden werd de prinses veroordeeld om alimentatie te betalen aan Edwin de Roy van Zuydewijn. Naar eigen zeggen kon ze dat niet en De Roy van Zuydewijn bleef berooid achter. Daar komt nu wellicht verandering in: de prinses heeft een goedlopend bedrijf in sieraden. Reden om de alimentatiezaak te heropenen. Zijn advocaat bevestigt dit aan ThePostOnline.

Het zat een beetje verstopt in een uitzending van SBS Shownieuws donderdagavond: in een item over de ‘van de aardbodem verdwenen’ De Roy van Zuydewijn hintte een journalist van EenVandaag dat de zaak heropend wordt vanwege haar ‘goedlopend bedrijf in sieraden’. In 2014 ontwierp Margarita een exclusieve – juwelen van 2000 tot 14.000 euro – sieradenlijn.

De Roy van Zuydewijns advocaat mr. Bob Juchter van Bergen Quast laat aan ThePostOnline weten:

 

“De uitlatingen in SBS Shownieuws met betrekking tot de heropening van de alimentatiezaak zijn juist. Om de juridische kosten te dekken is een toevoeging (overheidssubsidie) verleend. Verder kan ik – gelet op de gedragsregels voor advocaten en de wens van mijn cliënt – inhoudelijk geen mededelingen doen.”

 

Na de scheiding van Margarita en De Roy van Zuydewijn bepaalde de rechtbank dat zij hem maandelijks 5500 euro alimentatie moest betalen. Later besloot de rechter dat dat niet hoefde omdat de prinses niet voldoende ‘financiële middelen’ zou hebben.

Wordt vervolgd.

Lees ook

Prinses Margarita bijt juridisch (wederom) in het stof

Dossier Edwin de Roy van Zuydewijn