Opinie

Bonusquote: Volkskrant heeft kennelijk weer een nieuwe stagiaire, voor de afdeling online

08-12-2015 15:43

“Of je de schoonheid ziet van de Fiat Multipla heeft alles te maken met opleiding. IQ. Academisch werk- en denkniveau. Doorgeleerd hebben. Onderscheidingsvermogen. Verworven smaak, acquired taste. You name it. Maar het is echt zo.

Alle zelfbenoemde autokenners die zich in het openbaar nadrukkelijk negatief uitspreken over de Fiat Multipla ontberen een universitaire graad.

De Fiat Multipla legt al zeventien jaar een scheiding der geesten bloot. Tussen de mensen die zich verdiepen in wat op het eerste gezicht anders is dan wat zij gewend zijn. En mensen die dat zonder meer en domweg afkeuren.

Zeker in deze tijd van maatschappijbrede onrust, vluchtelingencrises, terroristische aanslagen en opkomende xenofobie en PVV-populisme is het zinnig om een uitspraak aan te halen van filosoof en kunsthistoricus Steven ten Thij […] Je verdiepen in een auto, in openbaar kunstbezit, voorkomt oorlog en tweespalt.”

 

Ehm…ja…wij hebben echt geen flauw idee wat we hiermee aanmoeten. Is het satire? Een stukje interne mailing die uit zijn verband is gerukt? Fatima Dakmar weer? Of is het echt een bizar narcistisch pleidooi van iemand die gek is op de Fiat Multipla, de aller-aller-aller-aller-aller-aller-lelijkste auto ooit gemaakt, en de wereld wil laten weten dat hij, ecce homo, de enige in het universum is die weet wat enige echte smaak is (want hoogopgeleid)?

Hoe dan ook, het staat afgedrukt op de site van een serieuze ‘kwaliteitscourant’.

Naaaaaaah, dit kan niet echt zijn. Vooral die laatste zin geeft het wel weg, dit is snoeiharde, dikke maar hevig moeilijke satire. Beyond Jiskefet. Sowieso, als je dit soort ‘opiniestukken’ serieus publiceert als online redactie kun je beter iets anders gaan doen. Iets leuks in het Fiat Multipla autosloperijsegment ofzo.

Dit is een hoax toch, Volkskrant? Toch? TOCH VOLKSKRANT? TOCH?