#IWD2016, #Vrouwendag: hoe je het ook noemt, vandaag wordt het lachen

08-03-2016 11:56

Geef die vrouwtjes ook hun eigen dag, kunnen ze het standaard gejengel en gedram even op de turbo zetten, alle mannen en toffe vrouwen (in Nederland een populatie die schommelt rond de 14 exemplaren) gaan met de poten op het bureau social media F5-en en alle zure acties en ludiek bedoelde zeurdingetjes uitlachen. Dat is het idee achter acht maart, Internationale Vrouwendag. Maar wij hebben de derde bak pleur nog maar nauwelijks achter de knopen of het wordt ons bijkans al te veel.

De neiging een drionnetje door voornoemde ochtendkoffie te roeren, speelde al danig op bij het interview over Feminisme dat Trouw hield met Anja Meulenbelt en die ene excuusHasna van ledengeld-haat- en lastersite Joop.nl. Echt, Trouw? ECHT? Jullie gebruiken een rolodex uit 1973, het laatste jaar dat Meulenbelt nog serieus genomen werd? (In de media dan, in seksuele zin was dat 1989, een Palestijn die dringend verlegen zat om een verblijfsvergunning heeft haar toen nog eens bestegen maar van de goede man is sindsdien niets meer vernomen. Ingestorte tunnels zijn een veel voorkomende doodsoorzaak onder Gazanen, just saying.)

We gooien een plens whiskey in de koffie en monter grasduinen we verder door de media op meisjesdag.

Hup mannen!

De Azijnbode. Die vliegen vandaag aan zoals we van ze gewend zijn: klaaglijk en zuur. Voor een dag als dit een prima thema, jammer alleen dat de overige 364 dagen ook zo worden vormgegeven bij die courant. Enfin: Mannen leiden relaxter bestaan dan vrouwen, koppen ze. DUH. Terecht. Je minder druk maken om dingen als emoties, de mening van anderen, parttime werken en tóch geen topfunctie krijgen, je leven wordt er een stuk relaxter van inderdaad. Mannen snappen dat. Zij wél. Hup mannen.

Maar de Volkskrant pakt lekker door op het zieligevrouwtjesframe en claimt bij monde van onderzoekster Wil Portegijs (sociaal psycholoog! Vrouwenstudies! LOL!) dat vrouwen zo enorm a-relaxed lijden omdat zij meer ’emotiewerk’ doen en derhalve vaker parttimen en nooit eens tijd voor zichzelf nemen en mannen hebben het maar makkelij…Oh kijk, een ontzettend lekker wijf. Wanneer is het rokjesdag trouwens? Wacht, even wat bier koud leggen want vanavond doen we makkelijk en bestellen we Chinees. Scheelt een hoop emotiewerk en maakt tijd vrij om naar dit soort snoepjes te kijken. Hot damn.

Oude knarren weggecensureerd

Okee, genoeg afleiding, terug naar lelijke vrouwen. Feministies geschiedvervalsen in Leiden, waar Dolle Athina’s los gaan op de eeuwenoude academische traditie waarin mannen nou eenmaal de dienst uitmaakten. Ja, okee, tegenwoordig is de man/vrouw verhouding aan universiteiten gelijk en derhalve zullen we ook zien dat vrouwen in de wetenschap hun sporen verdienen. Maar vóór pakweg 1965 was dit nou eenmaal niet het geval dus sja, dan maar liegen en mannen (‘oude knarren’ volgens de kenaus) wegcensureren, moeten deze ‘wetenschapsters’ gedacht hebben. Is ook moeilijk, rationeel denken, als je vooral excelleert in sociale wetenschappen. Gedachtenexperimentje voor thuis: wat als mannen niet alleen ergens alle vrouwen zouden uitgummen, maar ze ook nog ‘oude taarten’ zouden noemen?

Wie echt voor vrouwenrechten is, is tegen religie. Religie is sowieso een abattoir voor vrouwenrechten, en de islam in het bijzonder is een abattoir waar ze vrouwen(rechten) onverdoofd slachten. Logisch dus dat feministen NIETS moeten hebben van de islam, maar logica en vrouwen… Exact. Dus waar maken de meisjes zich boos om? Om Pegida. De varkensmutsjesbrigades van extreem rechts hebben een axie op touw gezet waarin een hooggehakte vrouwenschoen enkele vrouwonvriendelijke soerae van de koran vertrapt, maar de zuremutsjesbrigades van het Nederfeminisme nemen het op voor de religie van vrouwenhaat, -verminking, -moord en -uitbuiting.

Favoriete positie van de vrouw

Nee dan het Echte Onrecht: Suit Supply reclames. GroenLinks-jongeren, die u kent van de actie met die jochies die in rokje de straat op gingen met Anke ‘ik ben beroepsslachtoffer want ik laat wildvreemde mannen in mijn huis’ Laterveer tegen seksueel geweld, springen opnieuw in de bres voor kwetsbare vrouwspersonen. Ditmaal door een ‘tegencampagne‘ met een schaars geklede mijnheer. Dit moet dan een ‘ongemakkelijk gevoel’ opleveren en aldus aanzetten tot nadenken over de positie van vrouwen, ofzo.

Bent u een man: neemt u nu even een paar minuutjes voor uzelf om te peinzen over de lievelingspositie waarin u vrouwen graag ziet. Inspiratie hierrrr. Bent u een vrouw: u hebt nu een erg ongemakkelijk gevoel omdat de Echte Mannen vrijwel op, uitgestorven en kapotgefeminiseerd zijn. Dit is terecht en er is weinig aan te doen behalve het neo-feminisme een halt toeroepen. En trek wat leuks aan. Dat helpt niet maar hee het oog wil ook wat.

Wezenloos meisjesgezeik

U dacht dat alle sneu nu wel op was? Dat de gifbeker van wezenloos meisjesgezeik leeg was? Nee hoor. We schrijven pas kwart over elf des morgens op dit moment maar we hebben nog meer en er volgt vandaag nog veel meer! Zo is er een ‘You go girl Award‘, iets wat je sowieso niet moet willen winnen want WTF. Iedere keer dat iemand zonder ironie ‘you go girl‘ zegt, wordt er een extra laag op het glazen plafond gemonteerd. Maargoed, het prijsje bestaat en omdat vrouwen net zo slim en rationeel en stoer zijn als mannen, zijn de genomineerden twee jengelmillennials, dubieuze loverboylectuur-tikster Maria Genova, een happynesscoach en een happy single (wijfs voor: een drankorgel dat snakt naar een man, dit vurig ontkent en uiteindelijk na decennia als zonderling oud vrouwtje de schrik van de buurkinderen te zijn geweest, dood en halfopgegeten door haar katten gevonden wordt omdat de buren klaagden over stank). You go girl! Wij slaken een gilletje.

Dieptepunt bereikt? Haha. Neen. Genomineerde jengelmillennial in kwestie, die naast de You go girl award greep (oog-handcoördinatie van vrouwen, zucht…) schaamt zich niet om op twitter even laf (islam, iemand?) als opzichtig naar een prijsje te hengelen. Kostelijk.

Wij gaan de rest van deze dag in foetushouding in onze safe space liggen aan een infuusje buitenlands gedestilleerd. Morgen is het goddank weer 364 dagen mannendag, want dit houden wij niet langer vol. Feminisme, het blijft natte vingerwerk, is de onbedoeld grappige slotconclusie van dit stuk. En zo is dat. Hieronder, als uitsmijter, ziet u in 1 tweet zowel de loonkloof als het glazen plafond verklaard en gerechtvaardigd. Fijne Vrouwendag allemaal!