Buitenland

‘In Molenbeek wist iedereen waar Abdeslam was’

19-03-2016 13:46

Alstublieft, de Grote Arthur van Amerongen had gelijk over Molenbeek aftermath. Zelfs de NOS schrijft het: ‘In Molenbeek wist iedereen waar Abdeslam was’.

Bij de NOS citeren ze uit Het Nieuwsblad, en zelfs De Morgen, normaal gesproken extreem links en zo politiek correct als een genderneutrale 4.0 UvA-feministe met schurft. Maar deze keer even niet want ook De Morgen schrijft op wat iedereen al lang weet, namelijk dat de grootste en meest gezochte terrorist van Europa moeiteloos maandenlang kon onderduiken in het kalifaat Molenbeek.

“Het heeft helemaal niets te maken met Molenbeek en al helemaal niets met de islam. Het is gewoon een groepje crimineeltjes”.

Maar natuurlijk. Wat jij Teun Voeten in de AVROTROS Nieuwsshow?

 

“Extremisten als Abdeslam konden en kunnen alleen functioneren omdat ze door een groot netwerk beschermd worden. Ten eerste wonen daar heel veel mensen die sympathie voelen voor islamitisch extremisme en ten tweede beschermt de Marokkaanse gemeenschap altijd haar eigen leden. Binnen de gemeenschap heerst een Omerta. Het verbaast me in die zin niets dat deze man hier zo lang dekking kon vinden.”

 

Gelukkig willen ze in België nu weer ‘de dialoog aangaan’, iets wat ze de afgelopen dertig jaar ook al hebben gedaan, u kent inmiddels het resultaat. Het ligt immers nog altijd niet aan de islam of afkomst van de inwoners, nee, het is de schuld van werkloosheid en armoede. In België kunnen ze kortom de komende dertig jaar nog heel wat nieuwe Abdeslampjes (‘gewoon een groepje crimineeltjes’) verwachten.

Bonusquote in één screenshot:

Screen Shot 2016-03-19 at 13.35.43