Politiek

Gerard Spong bijt tanden stuk op SP-Kamerlid

01-04-2016 14:28

Het Openbaar Ministerie in Den Haag neemt de aangifte van strafrechtadvocaat Gerard Spong tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak niet in behandeling. Dat heeft het OM laten weten aan het Kamerlid. Spong deed afgelopen zomer namens Francesco Corallo aangifte tegen de parlementariër.  De Italiaanse casino-ondernemer – onder meer actief op Sint Maarten – beschuldigt Van Raak van ‘smaad en belediging’ omdat hij hem in een column en een artikel op ThePostOnline een ‘maffiabaas’ noemde.

‘Van Raak stelde misstanden aan de kaak’

In een brief aan Van Raak ingezien door TPO schrijft hoofdofficier Bart Nieuwenhuijzen deze week dat Van Raak zijn artikelen schreef om een bijdrage te leveren aan ‘een politiek debat/maatschappelijke discussie, danwel om mogelijke misstanden aan de kaak te stellen’.

 

“Zeker van u als Kamerlid kunnen dergelijke bijdragen verwacht worden en deze verdienen dan ook aanzienlijke bescherming.”

 

Daarnaast schrijft het OM dat Van Raak verwijst naar de bronnen waar de beschuldigingen op zijn gebaseerd. Eindoordeel: Van Raak heeft geen ‘strafbaar feit’ gepleegd.

Maffiabaas Corallo gaf geld aan oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte

Oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte werd vorige maand tot drie jaar cel veroordeeld wegens onder meer ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Het OM verwijt Schotte geld te hebben aangenomen van gokbaas Francesco Corallo, en daarmee een ‘marionet’ te zijn geworden van een man die door de regering van Italië wordt gelinkt aan de maffia. Schotte was van 2010 tot 2012 premier van Curaçao. Hij is momenteel parlementariër en leider van de grootste oppositiepartij MFK.

Lees ook

TPO – Gerard Spong deed namens gokbaas op Sint Maarten aangifte tegen SP-Kamerlid Ronald van Raak

Ronald van Raak – ‘Maffiabaas’ klaagt mij aan voor ‘belediging’

Gerard Spong – Ook voor Ronald van Raak geldt het recht