Noord-Zuid Lijn – The Game, eerder bruikbaar dan echte metrolijn

17-12-2016 21:53

Voor wie zich afvraagt hoe de Noord-Zuidlijn er nu gaat uitzien: aanstaande woensdag is er Noord-Zuid Lijn – The Game. Daarmee kunnen spelers “Langs metrostations als Rokin en Vijzelgracht” rijden. Spelers kunnen in het spel punten verdienen door passagiers naar hun bestemming te brengen, zo meldt persbureau ANP.

Noord-Zuid Lijn – The Game is er voor PC en Mac. Het spel is gebaseerd op de simulator waarmee metrobestuurders al oefenen.

Noord-Zuid Lijn – The Delay

De echte Noord-Zuid Lijn had steeds te kampen met nieuwe vertragingen in de bouw. In juli van dit jaar vroegen experts zich nog af of de lijn wel in oktober 2017 af zou zijn. Daags na die twijfels werd bekend dat de Metro’s pas op zijn vroegst op 22 juli 2018 over het traject gaan rijden. De wethouder stelde de toehoorders toen gerust: “De extra kosten van deze vertraging kunnen worden opgevangen binnen het huidige projectbudget van 3,1 miljard”.

Het jaar daarvoor werden nieuwe vertragingen nog uitgesloten. Al in 1999 stemde de Tweede Kamer in met de aanleg van de Noord-Zuidlijn, in 2002 nam de Amsterdamse raad de definitieve beslissing. De oplevering van de lijn, waarover al jarenlang gesproken werd, werd destijds in 2011 verwacht: dat wordt nu dus eind 2017, met de metro’s pas op het traject het jaar daarop.

Of de gamers aanstaande woensdag ook teleurgesteld gaan worden, is nog niet te zeggen.

De beelden van het spel