Binnenland

Familie houdt inzamelactie voor man die betrokken was bij doodschoppen grensrechter

27-12-2016 15:50

Het Parool citeert uit een brief die rondgaat om geld in te zamelen voor een man die betrokken was bij de moord op grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012. De grensrechter werd na een wedstrijd tussen Buitenboys uit Almere en Nieuw Sloten uit Amsterdam doodgeschopt door spelers van Nieuw Sloten. De veroordeelde man waar nu geld voor wordt ingezameld, zou volgens de brief slechts hebben willen helpen en zou ten onrechte bestraft zijn.

In de brief wordt gesproken van ‘een wanhopige oproep tot hulp’ voor de Marokkaanse vader, ‘die veel onrecht is aangedaan’.

‘Deze actieve voetbalvader, die jarenlang wekelijks vrijwillig op het voetbalveld stond, heeft slechts getracht om de boel te sussen en een einde te maken aan een akkefietje op het voetbalveld en dat is hem duur komen te staan. Als je ooit op het voetbalveld hebt gestaan, kun je je voorstellen hoe dit is gegaan. Dit had iedere vader kunnen overkomen.’

De familieleden schrijven dat de vader wanhopig heeft geprobeerd zijn onschuld te bewijzen, ‘maar dat heeft in dit ‘rechtvaardige’ land helemaal niets opgeleverd’. Volgens de briefschrijvers moest er een statement worden gemaakt naar het voetbalgeweld in de wereld en moest iemand daarvoor boeten.

De inzamelactie is op Facebook opgestart. De brief besluit met:

Hopelijk kunnen we deze lieve vader dan helpen om een einde te maken aan deze nachtmerrie waarin hij en zijn gezin zitten. Er is hem al genoeg onrecht aangedaan.

nieuwenhuizen1 nieuwenhuizen2