TPOok!

 
avatar
   
Politiek

‘Oud EP-voorzitter Martin Schulz smeet met geld en bedreef vriendjespolitiek’

Sociaal-democraat doet mee aan Duitse verkiezingen

De Britse krant The Sunday Times schrijft dat Martin Schulz enorme geldbedragen heeft uitgegeven in zijn tijd als voorzitter van het Europees Parlement. Uit een onderzoek dat de krant samen met het Duitse blad Der Spiegel heeft gedaan, zou ook blijken dat de Duitse politicus zich schuldig heeft gemaakt aan vriendjespolitiek.

Schulz zou onder meer gebruik hebben gemaakt van een dure privéjet voor reizen tussen Brussel en andere Europese steden die voor een fractie van de prijs ook bereikbaar waren met de trein en reguliere vluchten. Ook zou hij werknemers en politieke bondgenoten regelmatig getrakteerd hebben op etentjes bij dure sterrenrestaurants. Dat meldt de NOS zondag.

De Duitser stapte afgelopen week op als voorzitter van het Europees Parlement vanwege zijn ambities in de Duitse politiek.

Schulz is de derde (oud-)Europarlementariër die deze maand in opspraak is. Marine Le Pen (Front National) en Nigel Farage (UKIP) werden begin deze maand ook onder vuur genomen vanwege hun declaraties.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.