Doneer aan TPO
Inloggen voor TPO Plus
Schrijf je in voor de TPO Nieuwsbrief!

Forum voor Democratie-stemmer (V) schrijft brief aan Thierry Baudet, over zijn seksistische uitspraken

'Wat Trump niet doet en jij wel, is het eigen electoraat afvallen'

Door: , 17:40, 18 april 2017

'Wat Trump niet doet en jij wel, is het eigen electoraat afvallen'

 

Beste Thierry Baudet,

Eigenlijk wil ik me niet bezig houden met je ongelukkige woordkeuze, maar ik doe het toch. Ik denk namelijk dat de achterliggende discussie van zeer groot belang is. Tijdens een interview voor het mei-nummer van Quote stelde je dat vrouwen “over het algemeen minder excelleren in een heleboel beroepen, minder ambitie hebben en vaak ook meer interesse hebben in gewoon meer familie-achtige dingen en zo.” Seksistisch? Nee. “Het is gewoon zo”, zei je stellig.

‘De duidelijk Trumpiaans-geïnspireerde spreekstijl is leuk en aardig, maar wat Trump niet doet en jij wel, is het eigen electoraat afvallen’

Zelf ben ik hoogopgeleid, ambitieus, actief FvD-lid (lees: niet-linksig) en óók nog eens vrouw. Voordat ik inga op de veronderstelde inhoud van je uitspraak, moet ik eerst zeggen dat ik als Forum-stemmer dit een ongelukkige, strategisch onverstandige en teleurstellende uitspraak van je vind. De duidelijk Trumpiaans-geïnspireerde spreekstijl is leuk en aardig, maar wat Trump niet doet en jij wel, is het eigen electoraat afvallen. Je jaagt je (potentiële) hoogopgeleide vrouwelijke (en ongetwijfeld ook mannelijke) kiezers met dit soort uitspraken tegen je in het harnas. Wat je zegt is namelijk juist voor díe vrouwen een ontzettend heikel punt. Ik kan me zo voorstellen dat zij niet graag door de maag gesplitst krijgen dat ze over het algemeen minder excelleren en uiteindelijk toch wel voor de “familie-achtige dingen en zo” gaan. Of ze dat nou doen of niet.

Ik wist zelf al van jongs af aan dat ik een betekenisvolle carrière wilde maken. Ik studeer Rechten aan een Honours College en werk hard om mijn ambities te verwezenlijken. Ook al is het nu nog niet aan de orde, de eerlijkheid doet mij bekennen dat ik me ook wel eens afvraag wat er gebeurt als ik de liefde van mijn leven tegenkom. Dan wil ik misschien ook wel trouwen en kinderen krijgen. Sterker nog, ik hoop daar zelfs op. Maar net als jij Thierry, denk ik niet dat het hebben van een tijdrovende carrière en het gelijktijdig hebben van een gezin makkelijk te verenigen is. Het ‘sterke-vrouw-feminisme’ dat roept dat je als strong independent woman beide gemakkelijk kan (én zelfs moet) combineren, overtuigt mij helaas niet. Echter, het dedain waarmee jij zegt dat vrouwen over het algemeen minder excelleren dan mannen overtuig mij evenmin.

‘Feminisme vandaag de dag is een ongelofelijk lastig concept, maar alles behalve overbodig denk ik zelf’

Vind ik dan dat mannen en vrouwen dan 100 procent hetzelfde zijn? Dat onze verschillen niet benoemd mogen worden? Dat brengt me bij het volgende soort feminisme waar ik me niet mee identificeer: niets vind ik vervelender dan het volledig ontkennen van de verschillen tussen man en vrouw. Het ‘praatgroepfeminisme’ dat het (basis)onderwijs overheerst vind ik daar een kwalijk voorbeeld van. Dit is het soort feminisme dat vindt dat alles door middel van praten moet worden opgelost. Ik kan me zo voorstellen dat beginnende puberjongens helemaal niet all day everyday willen praten over hun gevoelens. Als je leven op school – ondanks alle fantástische anti-pestprogramma’s – wordt verziekt door pestkoppen en je besluit er een keer een mep op los te laten, dan heb jij het gedaan. Want geweld kan natuurlijk nóóit de oplossing zijn.

Feminisme vandaag de dag is een ongelofelijk lastig concept, maar alles behalve overbodig denk ik zelf. Nu zullen vast een aantal mensen denken: ‘Daar komt het slachtoffer-feminisme’. Het tegendeel is waar. Mijn belangrijkste beweegreden om op het Forum voor Democratie te stemmen is dat FvD als enige partij op serieuze wijze haar nek uitsteekt voor de Nederlandse waarden, kunst en cultuur. Anders dan het ‘Women’s-March-organiserende-feminisme’ denk ik namelijk niet dat het omknopen van de Amerikaanse vlag als hijab het toppunt van feminisme is. Met het oog op de falende integratie, de groei van moslimfundamentalisme en wereldwijd groeiende oproepen tot invoering van Sharia denk ik wel degelijk dat vrouwenrechten onderdruk staan.

‘Daarom verzoek ik je nu vriendelijk doch dringend: sta voor je Nederlandse waarden’

Het Forum voor Democratie deelt deze zorg met mij. Middels de Wet Bescherming Nederlandse Waarden wil FvD vijf Nederlandse kernwaarden waarborgen en beschermen, waaronder de fundamentele gelijkwaardigheid van alle mensen ongeacht geslacht, ras of seksuele gerichtheid. Helder, laat geen ruimte voor twijfel zou je denken.

Na je bovengenoemde uitspraak twijfel ik helaas toch, Thierry. Daarom verzoek ik je nu vriendelijk doch dringend: sta voor je Nederlandse waarden, kies je woorden met zorg en plavei op geen enkele manier de weg voor mensen die moreel of wettelijk een einde willen maken aan de gelijkheid tussen man en vrouw.

 
 

Steun ThePostOnline

Als je de artikelen van TPO waardeert kun je helpen onze site mogelijk te blijven maken. Doe een donatie en help onafhankelijke online journalistiek in stand te houden.
Heb je vragen over je de betaling van je donatie? Mail naar [email protected]. Kijk hier voor meer informatie.

Advertentie

 
 
Linktips: Blackjack online spelen | Online Casino | Juridisch Advies Arbeidsrecht