‘Lieve Rosanne, Katja, Claudia, Sheila, Elma, Myrthe en alle anderen’

06-05-2017 16:56

Lieve Rosanne, Katja, Claudia, Sheila, Elma, Myrthe en alle anderen,

Naar aanleiding van jullie manifest tegen het seksisme, online intimidatie en vrouwenvernedering op sites als GeenStijl en Dumpert.nl wilde ik eigenlijk een lang artikel hierover schrijven. Ik wilde woorden gebruiken als ‘selectieve verontwaardiging’, ‘hypocrisie’ en ‘laf’: feministisch wegkijken van de échte vrouwenhaat op onze wereld. Ik wilde jullie vragen hoe het kan dat ik in januari van dit jaar in de Tweede Kamer was om daar te praten over het groeiend aantal kindbruidjes in ons land en waarom ik daar alléén was en jullie niet aan mijn zijde vond. Sterker nog, ik heb jullie daar amper over gehoord de afgelopen jaren, een enkeling daargelaten.

Verkrachtingen en ontvoeringen

Regelmatig schrijf ik Kamerleden en anderen aan over het groeiend aantal verkrachtingen, ontvoeringen en de gedwongen bekeringen tot de islam van christelijke meisjes in Pakistan. Eén van hen heeft het vorig jaar nog met de dood moeten bekopen omdat zij weigerde zich te laten verkrachten door moslimmannen die zeiden: “Christian girls are only there for the pleasure of muslimmen”. 

Nu weet ik uiteraard niet of jullie hierover ook pakken met brieven hebben geschreven naar de Kamer, de betreffende ambassade of ons eigen ministerie van BuZa, maar in elk geval hebben jullie daar nooit enige ruchtbaarheid aan gegeven zoals jullie nu wel doen met jullie zo groots opgezette manifest.

Levend verbranden

Van jullie kant blijft het steeds zo stil. Ik voel me vaak zo alleen, moet ik heel eerlijk bekennen. De jongens op GeenStijl.nl, Dumpert.nl en andere sites mogen mij zo vaak mogelijk portretteren en roepen dat ze mij wel of niet ‘willen doen’, persoonlijk voel ik mij daar toch nét even wat minder gefrustreerd over dan wanneer een kind dood gestenigd wordt omdat ze verkracht is. Levend verbranden omdat je het klaslokaal dat in brand staat zonder je hoofddoek niet mag verlaten, vind ik van een iets andere categorie dan de weinig smaakvolle woorden van een stel pubers op het internet.

Alle ondertekenaars van jullie manifest denken daar klaarblijkelijk anders over dan ik. Dat moet haast wel, want juist over de misogynie die ik beschrijf hoor ik jullie allemaal een stuk minder vaak.

Demonstreren

Maar komaan, niet zo somber! Laten wij de handen ineen slaan, laten wij samen een vuist maken tegen: Dit, en dit, en dit, en dit, en dit ook.

Zullen we met z’n allen even een datum prikken om te demonstreren voor de ambassades van Saudi Arabië, Afghanistan, de Verenigde Arabische Emiraten, Somalië, Pakistan en nog wat zeer vrouwonvriendelijke landen waar de dingen die de jongens op GeenStijl.nl en Dumpert.nl beschrijven daadwerkelijk uitgevoerd worden en zelfs nog een paar graadjes erger?

Ik reken op een enorme opkomst van jullie kant. Noem een datum, ik ben je vrouw!

Lieve groet.

 

P.S.

Was ik toch helemaal het manifest tegen de zetel van Saudi Arabië in de VN-raad voor de vrouwenrechten vergeten! Ik teken direct, de dames mogen me daarvoor beslist benaderen zodra zij dat manifest hebben opgesteld. En ik doe beslist niet kinderachtig; voeg er meteen een foto van mezelf bij. Kunnen alle mannen zelf bepalen of ze mij wel of niet willen doen.

 

 

 

Voorpaginafoto copyright: nyul / 123RF Stock Photo.