Binnenland

Geenstijl publiceert tapverslagen: Amsterdamse politie marionet van terreurverdachte moskee

19-05-2017 09:57

Uit tapverslagen die in handen zijn van GeenStijl blijkt dat de Amsterdamse politie dusdanig in de greep is van allerlei islamitische belangengroepjes en woordvoerders, dat de veiligheid in het geding is.

De Amsterdamse politie reageerde op 17 december 2015 op een melding: er zou vanuit de Arrayan-moskee in Amsterdam Noord een terreurplan tegen een synagoge in Amsterdam Zuid worden voorbereid. De politie bezoekt de moskee en neemt presentielijsten in beslag.

Een van de agenten die op de melding af komt is de niet onomstreden oud-PVV-er Hero Brinkman. Dit is tegen het zere been van het moskeebestuur, lieden met allerlei onfrisse connecties in de radicale wereld, en via de islamitische lobbyist Aissa Zanzen wordt de politieleiding onder druk gezet. Tegen Brinkman wordt een intern onderzoek geopend.

Uit de verslagen en informatie blijkt dat al gauw niemand het meer heeft over de dreiging tegen de synagoge. De connecties tussen allerlei islamitische woordvoerders en belangengroepen en de politietop zijn hecht, zo valt verder op te maken uit het materiaal in handen van GeenStijl.

Lees hier de hele reconstructie van de terreurmelding aan de Arrayan-moskee.