Demente bejaarden branden weg in snikhete portacabins van Aafje

27-05-2017 19:25

Familieleden van demente bejaarden in Ridderkerk hebben alarm geslagen over de omstandigheden waaronder de ouderen zijn gehuisvest. Gedurende een verbouwing zijn de ouderen ondergebracht in kunststof portacabins waarin de temperaturen enorm oplopen. De omstandigheden worden bijna ondraaglijk, blijkt uit berichtgeving van het AD / Rotterdams Dagblad. Bezorgde kinderen en andere familieleden zijn bang dat er doden gaan vallen.

De portacabins, met plat dak, voldoen volgens zorgverlener Aafje aan alle voorschriften. Toch zijn familieleden niet gerust op de situatie waarin de ouderen het nu moeten stellen met snikhete woningen zonder enige airconditioning. “Bewoners raken oververhit en leggen bijna het loodje. Op de tweede verdieping onder het platte dak is het net een sauna”, zo zegt Elly Persons wiens moeder in het complex verbleef tegenover het AD.

“Het gaat hier om mensen van rond de 90 met dementie. Die kunnen geen kant op”. Persons heeft haar moeder inmiddels weggehaald uit het complex. “Ze verblijft nu in een ander zorgcomplex in Ridderkerk. Met een normaal klimaatsysteem”, zegt Persons, “Nee, niet van Aafje”.