Succesvol YouTube account Canadese professor Jordan Peterson uitgeschakeld (UPDATE)

01-08-2017 19:59

De censuurmaffia lijkt het dit keer gemunt te hebben op de Canadese professor Jordan Peterson, die via zijn succesvolle YouTube-kanaal sinds een aantal maanden (vanaf het moment dat hij besloot niet mee te gaan in het verplichte gebruik van speciale voornaamwoorden voor transgenders) miljoenen kijkers trekt – zelfs voor zijn Biblical Series: The Psychological Significante of the Biblical Stories. Vorige week kondigde hij aan een ‘online universiteit’ te willen starten, uit liefde voor de westerse beschaving.

Studenten een eerlijke kans geven op een traditionele opleiding waarin ze echt leren schrijven, lezen en denken

Zondag plaatste hij via YouTube (zie hieronder) de boodschap dat hij een nieuwe website gaat beginnen waar aankomende studenten de opleidingen waarin ze geïnteresseerd zijn kunnen laten testen op ‘postmoderne, neo-marxistische’ indoctrinatie. Hij wil studenten daarmee een eerlijke kans geven op een traditionele opleiding waarin ze ‘echt leren schrijven, lezen en denken’ en ‘vertrouwd raken met de grote werken van onze beschaving’. Hij wil op die manier ook snijden in het aantal inschrijvingen voor opleidingen die jongeren beperken in hun mogelijkheden in plaats van iets leren. Verder wil hij ze een persoonlijkheidstest aanbieden zodat ze een beter plan voor hun toekomst kunnen maken en zijn succesvolle ‘Self Authoring’ schrijfcursus online beschikbaar maken.

Kwaad bloed gezet bij universiteiten

Het is niet ondenkbaar dat Petersons mogelijk levensreddende operatie op onze noodlijdende vrijheid kwaad bloed zet bij universiteiten en mensen die afhankelijk zijn geworden van de collectieve hersenspoeling van studenten – ter voortzetting van de linkse cult waaruit ontsnappen verboden is. Peterson wil zijn tegenstanders overigens niets verbieden of de mond snoeren, maar studenten een beter alternatief bieden.

(Dit bericht wordt aangevuld zodra er meer duidelijk wordt).

Inmiddels is bekend dat het account weer actief is, al vraagt Peterson zich af wat er aan de hand was. Ook had hij urenlang geen toegang tot zijn e-mailaccount.