Buitenland

Verdachten groepsverkrachting Nederlands stel in hotel Antwerpen blijven vastzitten

23-03-2018 13:55

De vier Belgische twintigers die worden verdacht van het verkrachten van twee Nederlandse vrouwen in Antwerpen, blijven voorlopig in de cel. De raadkamer van de Antwerpse rechtbank heeft hun hechtenis vrijdag met een maand verlengd, liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

De twee vrouwen van 21 en 22 hadden aangifte gedaan van groepsverkrachting in hun hotel nadat ze afgelopen weekend naar discotheek Roxy in Antwerpen waren geweest. Er zijn aanwijzingen dat hun een bedwelmend middel is toegediend. Een van de verdachten had hen naar hun hotel gebracht, waarna ook zijn kompanen op de kamer zijn geweest. Vijf mannen zouden zo de hele nacht in het hotel geweest zijn, en zij kwamen pas ’s ochtends weer naar buiten.

Het viertal uit Antwerpen en omstreken heeft geen strafblad. Ze worden ook verdacht van diefstal. Mochten een of meer verdachten zich niet aan de vrouwen hebben vergrepen, dan kunnen ze toch worden gestraft omdat ze niet hebben ingegrepen. “Ze zeiden wel stop, maar echt fel pruttelden ze ook niet tegen”, heeft een van de mannen verklaard in Vlaamse media.

(TPO/ANP)