Binnenland

Rotterdammer (18) opgepakt voor gruwelijke verkrachting jonge vrouw Rotterdam

25-07-2018 14:44

Foto: Rotterdamse politie (archief)

Dinsdagavond heeft de politie een achttienjarige man gearresteerd die verdacht word van het verkrachten en zeer zwaar mishandelen van een jonge Indonesische vrouw afgelopen zaterdagochtend in de Herman Bavinckstraat in Rotterdam Kralingen.

Rotterdam Centraal

De vrouw van begin twintig, die op weg naar huis was, raakte ernstig gewond en lag daarna gedurende lange tijd onaanspreekbaar op de intensive care. Op de site van de politie staat te lezen:

 

”De vrouw reed vanaf Rotterdam Centraal naar haar woning in de wijk De Esch. Ze kwam daar rond 05.30 uur aan. Kort nadat ze haar fiets buiten op straat op slot zette, werd ze aangevallen door een man en raakte daarbij dusdanig gewond dat zij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis en is geopereerd.”

 

De politie kwam de verdachte op het spoor aan de hand van een ”summier signalement” en camerabeelden uit de omgeving. De onderzoeksleider zegt over de aanhouding:

 

”Hiermee maken we het leed van het slachtoffer niet minder, maar we hopen dat het haar in ieder geval helpt bij de verwerking”

 

Kettingslot

Regionale media meldden eerder dat de dader het slachtoffer verkrachtte en probeerde te wurgen met een kettingslot. De politie heeft dat niet bevestigd.

Na de aanval zocht het slachtoffer hulp bij de buren, ‘die zagen haar hevig bloedend de trap van het appartementencomplex op komen”, aldus RTV Rijnmond.

Dit bericht wordt aangevuld