Politiek

Sylvana Simons cum suis speelt Tweede Kamertje: Stef Blok moet opstappen

26-07-2018 12:34

De Republiek Amsterdam roert zich weer eens. Nu ja, een deel van de Stopera. Vier linkse fractievoorzitters uit de Amsterdamse gemeenteraad roepen op tot het vertrek van minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD). Te weten Sylvana Simons (Bij1), Femke Roosma (GroenLinks), Mourad Taimounti (DENK) en Sofyan Mbarki (PvdA).

In een brief in het Parool schrijft het viertal:

 

“Het normaliseren van racisme en xenofobie moet stoppen. Dat zelfs een minister – een dienaar van de publieke zaak die er namens ons allemaal zit – deze uitspraken doet, vervult ons met afschuw. Minister Blok kan niet langer de publieke zaak dienen; hij kan niet langer onze minister zijn, simpelweg omdat hij niet in onze samenleving gelooft.”

 

Juist ja. Wat is dat toch met die Amsterdamse gemeenteraad. Het boerkaverbod lappen ze aan hun laars, hetzelfde geldt voor het kraakverbod. Maar ondertussen wil de hoofdstad zich wel afscheiden van de rest van de natie wanneer Geert Wilders minister-president zou worden.

Zoals PVV Kamerlid Martin Bosma – die wél gaat over het wegsturen van ministers – al eerder opmerkte: er schort iets aan de democratische gezindte van de Amsterdamse politieke kliek.