Politiek

Bonusquote: hoe Amerikaanse millennials het nieuwe Rode Gevaar vormen

29-07-2018 22:59

 

“Toch zijn zij echt een andere tak van sport. Een belangrijk verschil is dat de linkervleugel van de Democratische Partij zegt het kapitalisme uiteindelijk te willen verbeteren terwijl de democratische socialisten dat zien als slechts kleine stapjes richting een socialistische heilstaat waar noeste arbeiders controle hebben over de means of production. Veel van hen vinden Bernie Sanders niet radicaal genoeg.

Want vergis u niet, hoewel de DSA een meerderheid aan opvattingen huisvest bezigt zij taal die we sinds de opheffing van de Communistische Partij niet meer gehoord hebben. Een ‘visiedocument’ van de DSA stelt:

‘We cannot accept capitalism’s conception of economic relations as “free and private,” because contracts are not made among economic equals … The democratic socialist vision does not rest upon one sole tradition; it draws upon Marxism, religious and ethical socialism, feminism, and other theories that critique human domination.’”

 

Yikes! Het communisme, oh sorry ‘socialisme’, begint salonfähig te worden in de USA. Normal home of the free and brave maar soon to be onder de verschrikkelijke knoet van ‘sociale’ marxistische millennials die zó dom zijn dat ze gewoon wéér in het sprookje van ‘de heilstaat’ trappen. Hier keurig en bondig uitgelegd door Das Kapital (no pun intended).

Zouden ze Animal Farm dan niet meer lezen op Amerikaanse scholen? En Solzhenitsyn, die is toch wel vertaald naar het Engels (die taal, niet die kameraad van Marx)?

Anyway, gezien de hatelijke agressie en het totalitaire domdenken van de gemiddelde millennial kon dit wel eens een serieus dingetje gaan worden in de nabije toekomst.

En als je moet kiezen tussen ‘socialisme’ of vrijheid, aangezien die twee nou eenmaak niet naast elkaar kunnen bestaan, dan is de keuze niet zo moeilijk voor wel gewoon normale mensen die wel leren van het verleden. Al helemaal niet in de USA.

Spannend!