Formule 1

Max Verstappen zegt sorry voor tirade over boordradio

30-07-2018 13:57

Max Verstappen heeft zich naar zijn fans verontschuldigd voor de tirade die hij zondag afstak door de teamradio toen na vijf ronden zijn Red Bull de geest gaf in de Grote Prijs van Hongarije. “Ik voel nog steeds de teleurstelling, maar ik had niet de woorden moeten gebruiken die ik in het heetst van de strijd heb gebezigd. De emoties liepen hoog op nadat ik juist zo’n goede start had gemaakt”, schreef hij op Instagram, waar 1,6 miljoen mensen hem volgen.

Video – Max Verstappen woedend na stilvallen bolide

De Limburgse Formule 1-coureur ging stevig te keer toe hij zijn bolide aan de kant moest parkeren met een pruttelende motor. Hij had al twee concurrenten ingehaald en lag op dat moment vijfde. De vloeken waren in de huiskamers van de televisiekijkers niet te horen, omdat de Formule 1 die weg piept. Na afloop werd wel duidelijk dat de woede van Verstappen zich richtte op Renault, de motorleverancier van Red Bull. “Deze frustraties zijn er met een reden, na opnieuw een onverwachte uitvalbeurt van de motor. Iets wat de laatste jaren te vaak is voorgekomen.”

Looking back on yesterday the disappointment is still there. However, I should not have used the words I did in the heat of the moment. Emotions were running high after a good start to the race. These frustrations came for a reason, after another unexpected engine failure which have been happening too often over the past few years. We came to Budapest with high expectations and not being able to be competitive made it hard to swallow for us. I will go into the summer break hoping we will be back stronger after it.

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens