Politiek

Geert Wilders: ‘Sluit islam- en koranscholen van Syriërs’

31-07-2018 11:50

De PVV wil dat de Rijksoverheid actie onderneemt tegen de opmars van Syrische weekendscholen in Nederland. Op tientallen plekken in Nederland kunnen Syrische statushouders lessen Arabisch krijgen op weekendscholen, bleek dinsdag. De scholen worden meestal gerund door vrijwilligers, onder wie Syriërs die al langer in Nederland zijn. Soms zijn de lessen gebaseerd op de Koran.

Geert Wilders wil van het kabinet weten hoeveel van ‘deze illegale islam- en koranscholen’ er zijn in Nederland. Ook wil hij weten of er belastinggeld naar toe gaat. “Bent u bereid deze illegale islamscholen per direct te sluiten en de financierende organisaties te ontbinden?”

De PVV’er vindt dat Nederland geen (Syrische) islamscholen nodig heeft, maar ‘dat Nederland alleen gebaat is bij uitstekend onderwijs op legale Nederlandse scholen, gericht op deelname aan een Nederlandse maatschappij en met de joods-christelijke waarden, normen en cultuur als uitgangspunt en leidende cultuur’.

Nog beter zou volgens Wilders zijn als de Syriërs in Nederland worden teruggestuurd naar hun thuisland. De PVV-leider wijst er op dat vanuit Libanon inmiddels honderden Syrische vluchtelingen huiswaarts keren. Hij wil dat het kabinet alle Syrische asielzoekers en statushouders, inclusief kinderen, terugstuurt naar veilige gebieden in Syrië, ‘zodat zij daar hun handen uit de mouwen kunnen steken ten behoeve van de wederopbouw van hun land’.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens