Media & TV

Bonusquote: Eric C. Hendriks sloopt Miko Flohr en andere beroepsmoralisten en deugpronkers

01-08-2018 17:20

 

“De afgelopen dagen waren alle beroepsmoralisten en deugpronkers van Nederland nog lawaaieriger dan normaal. Ze zijn verontwaardigd over het Volkskrant-interview met Géza Hegedüs.

een legertje zelfbenoemde volkshoeders stoof opiniepagina’s en sociale media op om hun bezorgdheid te etaleren: denk toch eens aan de ontvankelijke ziel van de Nederlandse krantenlezer.

Maar toch zijn allerlei bezorgde publicisten en academici bang dat het interview een wervende invloed heeft. Een bevoogdende, zeg-nee-tegen-racisme-bijsluiter zou ontberen. En de vragen hadden aanvallender gemoeten. Of eigenlijk had zo’n monster in een donker hoekje, zonder media-aandacht, weg moeten rotten.

Toch nog een tegenvraagje aan dr. Sarah De Lange: bij welke aanmatigingen en betuttelingen ligt voor u de grens?”

 

Kostelijk sloopwerk van dom deugend moralistenland Nederland door onze favoriete socioloog in China Eric C. Hendriks. Heel Moralistisch Holland deed afgelopen zaterdag jankieboeboe omdat de Volkskrant het zomaar had gewaagd iemand te interviewen die ‘de verkeerde opvattingen heeft’. Dergelijke persvrijheid is tegenwoordig (anno Sovjetunie revisited) kennelijk zo misdadig dat zelfs hoogleraren (in de volksmond ook wel wetenschappers genoemd maar in werkelijkheid linkse activisten) het doodnormaal vinden om de vrije journalistiek op het policor matje ter verantwoording te roepen.

Lachwekkend natuurlijk. Om te gieren. En om je voor kapot te schamen.

Nu, wederom in de Volkskrant, duidelijk uitgelegd door socioloog Hendriks.

Heft iemand trouwens wel eens van ene Merijn Oudenampsen gehoord? Wij moesten hem Googlen.