Doneer aan TPO
 

Maestro Daniele Gatti ‘extreem verbaasd’ dat hij is ontslagen door Concertgebouworkest #Metoo

'Dit is een lastercampagne'

Door: Redactie, 21:13, 02 augustus 2018

Daniele Gatti is ‘extreem verbaasd’ dat het Koninklijk Concertgebouworkest hem heeft ontslagen als chef-dirigent. In een verklaring ontkent hij alle beschuldigingen van seksueel wangedrag. “De maestro heeft zijn advocaten gevraagd om zijn reputatie te beschermen en alle noodzakelijke acties te ondernemen als deze lastercampagne doorgaat”, laat zijn advocaat weten.

Bert Brussen – Waarom worden verdachten van #metoo altijd ontslagen maar Francisco van Jole niet?

Diverse vrouwelijke musici hebben Gatti beschuldigd van seksueel wangedrag. In The Washington Post vertelden twee vrouwen die met hem hebben samengewerkt recent dat hij hen in het verleden ongevraagd had gezoend en betast. Daar is nu bijgekomen dat ook vrouwelijke medewerkers van het Concertgebouworkest ‘ervaringen met Gatti hebben gemeld die ongepast zijn gezien zijn positie als chef-dirigent’. Hoeveel meldingen over Gatti zijn gedaan, heeft het orkest niet bekendgemaakt.

Alle concerten gaan de komende tijd wel gewoon door, maar met andere dirigenten.

ANP


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties