Buitenland

Miljoenen Indonesische kinderen niet gevaccineerd, mag niet van islam, vaccineren is ‘haram’

03-08-2018 16:06

Maarliefst 32 miljoen Indonesische kinderen krijgen vooralsnog geen vaccin tegen mede dankzij vaccinaties makkelijk te bestrijden kinderziektes als mazelen en rode hond. Reden: ‘islamgeleerden’ hebben gezegd dat de vaccins haram zijn omdat er geen officiële halal-verklaring voor is afgegeven. Dit meldt de Nederlandse Staatsomroep.

Volgens geruchten zitten er in de vaccins ‘varkensproducten’, maar daarvoor is geen enkel bewijs.

Bewijzen en feiten zijn, uiteraard, totaal niet van belang binnen islam. Als ‘islamgeleerden’ zeggen dat vaccineren haram is dan is dat zo. Voor de islamgelovige ouders en hun tot islam geïndoctrineerde kinderen zit er dus niets anders op dan te wachten met inenten totdat de ‘islamgeleerden’ zeggen dat het halal genoeg is, als ze dat ooit gaan zeggen.

Doordat er nu niet meer wordt gevaccineerd, en van uitstel vaak afstel komt, kunnen de kinderziektes zich sneller verspreiden en zullen veel kinderen worden besmet en ernstig ziek worden.

De Indonesische overheid zet weliswaar rijksvaccinatieprogramma’s op, maar durft doorgaans niet tegen ‘islamgeleerden’ in te gaan, vooral omdat dit stemmen kost (ook in Indonesië zijn politici gewoon opportunistisch en gaat het ze niet om de burgers maar om stemmen).

In Nederland zijn ziektes als mazelen en rode hond zeldzaam, mede met dank aan rijksvaccinatieprogramma’s. De laatste jaren echter zijn steeds meer tegen vaccineren en laten hun kinderen niet meer inenten. Vroeger was een dergelijk anti-vaccinatiefenomeen alleen bekend bij orthodox-christelijken, antroposofen en andere sektes.